KBC 9 Episode 9 All Questions and Answers - GBJJ Today Question (7th Sept 2017)

KBC 2017 : KBC 9 - Episode 9

All questions and answers asked in KBC 9 episode 9 on 7th September 2017 with PDF download.

1. Which hunter eventually shot the Champawat tiger, a female  that was reputed to be responsible for more than 400 human deaths ?
[A] Bily Arjan Singh
[B] Kenneth Anderson
[C] Jim Corbett
[D] Maharaja of Surguja

Answer: C. Jim Corbett

2. Located in Maharashtra, what is the name of the ancestral village of the prime minister of Ireland who took office in June 2017 ?
[A] Vadhav
[B] Varad
[C] Wargaon
[D] Wahal

Answer: B. Varad

3. Arrange the following in increasing order of their duration.
A. Varsh
B. Din
C. Saptah
D. Mahina
[A] ABCD
[B] BCAD
[C] BCDA
[D] CBDA

Answer: C. BCDA

Explanation:

Fastest Finger First Question
4. Which of these is a type of salt ?
[A] Peela
[B] Hara
[C] Neela
[D] Kala

Answer: D. Kala

5. According to the title of a Yash Chopra- Shah Rukh Khan film, what is 'dil' ?
[A] Badtameez
[B] Gustakh
[C] Pagal
[D] Bachcha

Answer: C. Pagal

6. Pukhraj, Maanikya and  Gomed are types of what ?
[A] Sarees
[B] Gemstones
[C] Villages
[D] Cities

Answer: B. Gemstones

7. Which of these is a type of disease caused by the deficiency of Vitamin A ?
[A] Tennis Elbow
[B] Afternoon Delight
[C] Night Blindness
[D] Evening Glory

Answer: C. Night Blindness

8. On which film starts is song picturised ?
[A] Shammi Kapoor - Sharmila Tagore
[B] Sanjeev Kumar - Jaya Bachchan
[C] Dharmendra - Moushumi Chatterjee
[D] Rajesh Khanna - Mumtaz

Answer: B. Sanjeev Kumar - Jaya Bachchan

9. Gharial gets its name from a distinctive shape at the end of the snout of their males that resembles which one of these articles ?
[A] Ghari
[B] Ghar
[C] Ghaghara
[D] Ghara

Answer: D. Ghara

10. The chief minister of which of these Indian states is also fondly known by the name Mama ?
[A] Chandigarh
[B] Andhra Pradesh
[C] Madhya Pradesh
[D] Gujarat

Answer: C. Madhya Pradesh

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

Vivek Byahut 4 days ago Reply

Good morning sir


Arman Ansari 1 week ago Reply

hamara


Arman Ansari 1 week ago Reply

kya ham aa sakate hai kbc play


Jatin Bhola 1 week ago Reply

I get lack of knowledge from this all questions of kbc
Thank u kbc