KBC 9 All Questions Asked in Episode 8 (6th September 2017)

KBC 2017 : KBC 9 - Episode 8

Today KBC 9 Questions Asked in Episode 8 on 6th September 2017

1. In June 2016, which minister replied to a tweet thus, 'Brother I cannot help you in matters of a refrigerator. I am very busy with human beings in distress' ?
[A] Suresh Prabhu
[B] Sushma Swaraj
[C] Smriti Irani
[D] Rajnath Singh

Answer: B. Sushma Swaraj

2. The name of which of these Indian missiles has been derived from the names of an Indian and  Russian Rivers ?
[A] Heilna
[B] Brahmos
[C] Nag
[D] Amogha

Answer: B. Brahmos

3. Mother Teresa was declared a 'saint' by which of these popes ?
[A] Pope John Paul I
[B] Pope John Paul II
[C] Pope Benedict XVI
[D] Pope Francis

Answer: D. Pope Francis

4. Which cricket team, along with Ireland, was given Test status in 2017 ?
[A] Scotland
[B] Kenya
[C] Afghanistan
[D] Namibia

Answer: C. Afghanistan

5. Which of these prime ministers did not die while in office ?
[A] Rajiv Gandhi
[B] Indira Gandhi
[C] Lal Bahadur Shastri
[D] Jawaharlal Nehru

Answer: A. Rajiv Gandhi

6. In 2016, Which of these nations announced its decision to withdraw from the commonwealth of Nation ?
[A] Singapore
[B] Maldives
[C] Bangladesh
[D] Malaysia

Answer: B. Maldives

7. Starting from the northernmost, arrange  these Union Territories from north to south
A. Puducherry
B. Delhi
C. Chandigarh
D. Daman and Diu
[A] ABCD
[B] DBCA
[C] CBAD
[D] CBDA

Answer: D. CBDA

Explanation:

Fastest Finger First Question
8. Which Indian city's name is also a word in Hindi for a person's face ?
[A] Nashik
[B] Surat
[C] Indore
[D] Pune

Answer: B. Surat

9. Which of these Hindi idioms means "running away" ?
[A] Rafoochakkar hona
[B] Taabadtod
[C] Ram Ram Japna
[D] Jungle me mangal karna

Answer: A. Rafoochakkar hona

10. Government of India's Minimum Support Price (MSP) scheme helps to protect the interest of which group of people ?
[A] Students
[B] Retailers
[C] Farmers
[D] Soldiers

Answer: C. Farmers

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

Pankaj Mithlesh 1 week ago Reply

This programme gave more knowledge to us all


Gitanjali Gupta 2 weeks ago Reply

I want to play kbc

Aryan 1 week ago

So download jio KBC play along app


mo israil 2 weeks ago Reply

sir p 7985621293