KBC 2017 Episode 6 Questions and Answers Asked on 4th September 2017

KBC 2017 : KBC 9 - Episode 6

Watch KBC Season 9 Live Quiz Questions Asked in Episode 6 aired on 4th September 2017.

1. Arrange these states in increasing order of the area they occupy from the smallest to the largest?

A. Uttar Pradesh
B. Rajasthan
C. Assam
D. Goa
[A] ABCD
[B] CDBA
[C] BCDA
[D] DCAB

Answer: D. DCAB

2. Which of these blessings wishes victory to someone?
[A] Aayushmaan Bhava
[B] Chiranjeevi bhava
[C] Saubhagyawati bhava
[D] Vijayi bhava

Answer: D. Vijayi bhava

3. Which of  these is a major Kharif crop ?
[A] Mustard
[B] Wheat
[C] Gram
[D] Paddy

Answer: D. Paddy

4. What is the name of the toilet usage campaign started by the Government of India ?
[A] Darwaza Band
[B] Khuli Soch
[C] Parda Hai Parda
[D] Na tum Humein Dekho

Answer: A. Darwaza Band

5. Jharkhand was formed on 15 November 2000 on the birth anniversary of which tribal leader ?
[A] Kanhu Murmu
[B] Birsa Munda
[C] Sido Murmu
[D] Jaipal Singh Munda

Answer: B. Birsa Munda

6. Which of the following is capable of surviving without its head for a weak or longer ?
[A] Caterpillar
[B] Spider
[C] Lizard
[D] Cockroach

Answer: D. Cockroach

7. Sinhasan khali karo ki janta aati hai are the lines of a poem written by which poet ?
[A] Suryakant Tripathi 'Nirala'
[B] Sachchidananda H 'Vatsyayan'
[C] Ramdhari Singh 'Dinkar'
[D] Suitranandan Panth

Answer: C. Ramdhari Singh 'Dinkar'

8. According to Mahabharata, Bhishma, Karna and Dronacharya were all disciples of which of these gurus?
[A] Kripacharya
[B] Parshurama
[C] Gautam
[D] Bhardwaj

Answer: B. Parshurama

9. Which of the following is capable of surviving without its head for a week or longer ?
[A] Caterpillar
[B] Spider
[C] Lizard
[D] Cockroach

Answer: D. Cockroach

10. In a famous doha 'Dukh me sumiran sab kare, sukh me kare na koi', what does 'Sumiran' mean ?
[A] To call
[B] To remember
[C] To forget
[D] To search

Answer: B. To remember

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

Himanshi Chauhan 7 hours ago Reply

Very nice site.


Sanjay Sadhukhan 4 days ago Reply

Gather knowledge very much


Ashok Kumar Singh 1 week ago Reply

GOOD & VERY NICE EXPIERENCE TO GET KNOWLEDGE


ASHOK KUMAR 2 weeks ago Reply

GOOD SITE TO GAIN KNOWLEDGE AND ENTERTAINMENT ALSO


Niteesh Kumar 2 weeks ago Reply

Good site to gain knowledge


VIKRANT PANDEY 2 weeks ago Reply

Very nice site


Wenger SHARMA 2 weeks ago Reply

nice expierence to get knowledge


Sudhir Sinha 2 weeks ago Reply

good knowledge


ashok kumar boyina 2 weeks ago Reply

what about the rest of questions of the episode?


rajender kumar 2 weeks ago Reply

good knowledge


Girish Kachkute 2 weeks ago Reply

very nice site