KBC 9 Today Questions and Answers Asked on 1st Sept 2017

KBC 2017 : KBC 9 - Episode 5

Kaun Banega Crorepati Today's Questions and Answers Asked in Episode 5 on 1st Sept 2017. These kbc preparation questions will help you to upgrade your general knowledge.

1. Which state was Ram Nath Kovind serving as governor, just prior to his election as president of India ?
[A] Uttar Pradesh
[B] Jharkhand
[C] Rajasthan
[D] Bihar

Answer: D. Bihar

2. According to the Ramayana, Lord Brahma created Ahilya for which rishi as a reward for his 'tapasya' ?
[A] Atri
[B] Sadananda
[C] Gautama
[D] Kashyapa

Answer: C. Gautama

3. Who among the youngest Indian woman to win an Olympic medal ?
[A] P V Sindhu
[B] Sakshi Malik
[C] Mary kom
[D] Saina Nehwal

Answer: A. P V Sindhu

4. Which one if  these is not a 21st century invention ?
[A] iPhone
[B] Google
[C] Skype
[D] YouTube

Answer: B. Google

5. Which Indian  hill station gets its name from the Tibetan words that means 'Land of the thunderbolt' ?
[A] Gangtok
[B] Aizawl
[C] Darjeeling
[D] Kohima

Answer: C. Darjeeling

6. Where did Sunita Williams display the Indian flag on Independence day in 2012 ?
[A] NASA Headquarters
[B] Moon
[C] International Space Station
[D] UN Headquarters

Answer: C. International Space Station

7. What was the subject of the Henderson Brooks - Bhagat report ?
[A] Indo-Pak war of 1947-48
[B] Sino-India war of 1962
[C] Indo-Pak war of 1965
[D] Indo-Pak war of 1971

Answer: B. Sino-India war of 1962

8. What is the name of Chandan Prabhakar's character in 'The Kapil Sharma Show' broadcast on Sony Entertainment Television ?
[A] Prakash Paanwala
[B] Kamlesh Kiranewala
[C] Chandu Chaiwala
[D] Mahesh Machchhiwala

Answer: C. Chandu Chaiwala

9. Inme se kis social networking site ka chinh ik 'Pakshi' hai ?
[A] Snapchat
[B] Tumbler
[C] Twitter
[D] WhatApp

Answer: C. Twitter

10. This dialogue is from which film ?
[A] Kapoor & Sons
[B] Piku
[C] Baar Baar Dekho
[D] Happy Bhag Jayegi

Answer: B. Piku

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

Md Saddam Khan 2 weeks ago Reply

Thanks for restarting the 9 th season of kbc.what' s reason? Kbc game was dropped.how can we reached in kbc game? I have no idea. Can u tell me ?
If I wish , I were played this game. I will be delighted because this game is change the progress of simple person.


Dr.Jagbir Singh Nain 2 weeks ago Reply

Many many thanks for restarting the 9th session of KBC(although a bit late,3 years after last session).In my opinion KBC should be annual feature.Secondly all questions of every episode with answers should be given instead of only 10 questions without correct answers as is being done presently.With best wishes for scaling new heights.From---Dr.Jagbir Singh Nain ,Sonipat(Haryana)

Davinder Singh 2 weeks ago

Hi,

All the 18 Questions asked in episode 5 are available here you can see next page (page 2).