KBC Today Questions With Answers Asked on Episode 34 (12th Oct 2017)

KBC 2017 : KBC 9 - Episode 34

KBC 9 Episode 34 Questions and Answers asked on 12th October 2017.

1. Which of these politicians has served as a cabinet minister under the premiership of both Atal Bihari Vajpayee and Manmohan Singh?
इनमें से किस राजनेता ने अटल बिहारी वाजपेयी और मनमोहन सिंह, दोनों की सरकारों में कैबिनेट मंत्री के तौर पर कार्य किया है?
[A] Najma Heptulla
[B] Mamata Banerjee
[C] Mayawati
[D] Omar Abdullah

Answer: B. Mamata Banerjee

2. The evidence of existence of which of these noble gases was first observed in India during a solar eclipse ?
इनमें से कौनसी नोबल गैस के होने का प्रमाण सबसे पहले भारत में एक सूर्य ग्रहण के दौरान मिला?
[A] Helium
[B] Krypton
[C] Xenon
[D] Argon

Answer: A. Helium

Explanation:

On 18th August 1868 A French astronomer spots an unknown element, now known as helium, in the spectrum of the sun during a much-anticipated total eclipse. The event marks the first discovery of an “extraterrestrial” element, as helium had not yet been found on Earth.
3. Arrange these events from the life of Gautam Buddha in chronological order

A. First Sermon
B. Leaving Home
C. Attaining enlightenment
D. Mahaparinirvan
[A] BCAD
[B] ABCD
[C] BCDA
[D] DCBA

Answer: A. BCAD

4. Which of these sites offers movies and TV shows via the Internet?
इनमें से किस वेबसाइट पर आप ऑनलाइन फ़िल्में और टीवी शो देख सकते हैं?
[A] BookMyShow
[B] OYO
[C] Netflix
[D] Zomato

Answer: C. Netflix

5. Chana Jor Garam is a type of what?
चना जोर गरम किसका प्रकार है?
[A] Snack
[B] Juice
[C] Vegetable
[D] Soup

Answer: A. Snack

6. Complete the proverb: 'Haath kangan ko aarsi kya aur padhe likhe ko ___ kya'
इस लोकोक्ति को पूरा करें: हाथ कंगन को आरसी क्या और पढ़े लिखे को ___ क्या
[A] Arbi
[B] Angrezi
[C] Farsi
[D] Sanskrit

Answer: C. Farsi

7. Who is the DJ in this song? (Audio on TV)
इस गाने में डीजे कौन हैं ? (टीवी पर सुनें)

Song: DJ Wale mera gana tu bajade
[A] Raftaar
[B] Yo Yo Honey Singh
[C] Baba Sehgal
[D] Badshah

Answer: D. Badshah

8. In India, who among these will benefit from "One rank, one pension" scheme?
भारत में, इनमें से कौन \"वन रैंक, वन पेंशन\" योजना का लाभ उठा पायेंगे?
[A] Social Workers
[B] Defence Service Personnel
[C] Police personnel
[D] Government Teachers

Answer: B. Defence Service Personnel

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

AKSHEE 12 hours ago Reply

And he gives brain fast to work to win this how many money


AKSHER 12 hours ago Reply

I LIKE KBC


Ranjit Kamble 1 day ago Reply

I like this program. really Its being treasure of knowledge for me.


Jatin Rathi 2 days ago Reply

I love KBC and ILike kbc


Chocolate Sobir 3 days ago Reply

I love kbc.....


Badshah 3 days ago Reply

Great quiz hub


Bittu Rupana 4 days ago Reply

second way to get knowlage


Atul Gupta 4 days ago Reply

second way to earn knowledge


Tanzila 4 days ago Reply

Nice yaar


Varinder Mehra 4 days ago Reply

great source of enlightenment. Thanks. keep it up.


Vijay Kumar 4 days ago Reply

KBC B
from jio-8700448201


Gourav khatri 4 days ago Reply

KBC B


Rajendra Rathore 4 days ago Reply

8225062834


Rajendra Rathore 4 days ago Reply

Very good. Then better Google sarch


Ashish sankhla 4 days ago Reply

I like it


Harsh Raj Kumar 5 days ago Reply

Very very like it


shankar kumar 5 days ago Reply

I l'île