Today KBC Episode 32 Questions and Answers (10th October 2017)

KBC 2017 : KBC 9 - Episode 32

KBC Episode 32 Questions and Answers asked on 10th October 2017.

1. Malwa, Majha and Doaba regions are all part of which state?
[A] Madhya Pradesh
[B] Assam
[C] Chhattisgarh
[D] Punjab

Answer: D. Punjab

2. Which one of these is an Indian government institution that has the post of a CEO or Chief Executive Officer?
[A] NITI Aayog
[B] TRAI
[C] RBI
[D] NIA

Answer: A. NITI Aayog

3. Which of these is a type of toughened glass used in smartphones ?
[A] Elephant Glass
[B] Orangutan Glass
[C] Gorilla Glass
[D] Tiger Glass

Answer: C. Gorilla Glass

4. Other than Europe, which is the only continent from which countries have won the football World Cup for men?
[A] North America
[B] South America
[C] Africa
[D] Asia

Answer: B. South America

5. Which of the following insects is a primary carrier or vector that spreads the Zika virus?
[A] Female Anopheles Mosquito
[B] Male Anopheles Mosquito
[C] Culex Mosquito
[D] Aedes Mosquito

Answer: D. Aedes Mosquito

6. Who is the the author of the book 'Bihar se Tihar'?
[A] Lalu Prasad Yadav
[B] Farooque Alam
[C] Kanhaiya Kumar
[D] Jayaprakash Narayan

Answer: C. Kanhaiya Kumar

7. According to the Mahabharata, which of these pairs were physicians to the Devas?
[A] Ashwani Kumar
[B] Yama-Yami
[C] Kripa-Kripi
[D] Jaya-Vijaya

Answer: A. Ashwani Kumar

8. Which Indian company imported jeeps from the American company, Willys-Overland in their early years ?
[A] Ashok Leyland
[B] Mahindra & Mahindra
[C] Premier Automobiles
[D] Force Motors

Answer: B. Mahindra & Mahindra

9. 'Tughlaq namah' and 'Nuh Sipihr' are two famous compositions of which poet?
तुग़लक़ नामा' और 'नुह-सिफ़र' किनकी प्रसिद्ध रचनाएँ हैं?
[A] Abul Fazl
[B] Akbar Allahabadi
[C] Amir Khusrau
[D] Wali Muhammad Wali

Answer: C. Amir Khusrau

10. Which British officer introduced Income Tax in India in 1860?
[A] Sir Gabriel Stokes
[B] Sir Basil Blackett
[C] Sir Charles Wood
[D] Sir James Wilson

Answer: D. Sir James Wilson

Explanation:

The history of Income-Tax in modern India dates back to 1860 when the first Income Tax Act was introduced by James Wilson who became (British) India's first finance member. This Act lapsed in 1865. Thereafter Act-II of 1886 was the next landmark.

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

Ros mi 4 days ago Reply

I want to know some question andanswer


Rosmi pujari 4 days ago Reply

Teacher


Arham Ansari 5 days ago Reply

NYC game


mdyousuf 6 days ago Reply

something knowledge creation


Vijay Kumar 6 days ago Reply

Jhakash, Game show, I like it

VIJAY KUMAR
8700448201/9891783158


madhu patel 6 days ago Reply

love it