KBC Quiz Question Asked in Episode 30 (6th October 2017)

KBC 2017 : KBC 9 - Episode 30

KBC Episode 30 all questions and answers asked on 6th October 2017.

1. Which of these animals can launch their tongues at a great speed up to a distance of more than twice their body length to catch their prey?
[A] Chameleon
[B] Hause Lizard
[C] Tortoise
[D] Crocodile

Answer: A. Chameleon

2. Which politician, often called the 'muffer man', welcomed the winner of 2016 with this tweet, "Thand a gayi hai. Muffler nikal gaya. Aap bhi apna khyaal rakhein"?
[A] Anant Geete
[B] Arvind Kejriwal
[C] Ashutosh
[D] Abu Azmi

Answer: B. Arvind Kejriwal

3. Which of these rivers does not flow from east to west?
[A] Narmada
[B] Tapti
[C] Mahih
[D] Chambal

Answer: D. Chambal

4. Which Hindi Literary work begins with this line: "Wajid Ali Shah ka samay tha. Lucknow vilaasita ke rang mein dooba hua tha"?
[A] Shatranj Ke Khiladi
[B] Raag Darbari
[C] Badshahat Ka Khaatma
[D] Idgah

Answer: A. Shatranj Ke Khiladi

5. What is the name of the superfast train introduced in 2017 between Mumbai and Goa?
[A] Flying Ranee Express
[B] Gatiman Express
[C] Karnavati Express
[D] Tejas Express

Answer: D. Tejas Express

6. Which one of these pairs of birth and adopted names of notable expatriates in India is incorrectly matched?
[A] Madelene Slade - Mirabehn
[B] Margarat Noble - Sister Nivedita
[C] Edith Ellen Gray - Neillie Sengupta
[D] Annie Wood - Mother Teresa

Answer: D. Annie Wood - Mother Teresa

7. The wife of which of these India sports persons has represented India in basketball?
[A] Dinesh Karthik
[B] Ishant Sharma
[C] Milkha Singh
[D] P Gopichand

Answer: B. Ishant Sharma

8. The credit of drawing up the plan of which city is given to a Bengali scholar named Vidyadhar Bhattacharya Who was proficient in 'Shilpashastra'?
[A] Agartala
[B] Jaipur
[C] Cuttack
[D] Ranchi

Answer: B. Jaipur

9. Which of the following freedom fighters coined the slogan 'Quit India'?
[A] Arun Asaf Ali
[B] Dhondo Keshav Karve
[C] Khan Abdul Gaffar Khan
[D] Yusuf Mehrally

Answer: D. Yusuf Mehrally

1 Crore Question

10. Which textile mil did Jamsetji Nusserwanji Tata established in 1869?
[A] Empress Mil
[B] Alexandra Mil
[C] Lancashire Mil
[D] Victoria Mil

Answer: B. Alexandra Mil

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

Shanu Thakur 5 days ago Reply

My fvrt show


Navneet Sharma 1 week ago Reply

Nyic ola show


Navneet Sharma 1 week ago Reply

Ola


Subash Kumar 1 week ago Reply

kbc episode 9


Subash Kumar 1 week ago Reply

subash kumar manjhi


Saroj Kumar Bharti 1 week ago Reply

This is very nice show


Kulwant Khatri 1 week ago Reply

VERY INTERESTING GAME SHOW TODAY 0N 6 OCT 2017, I GOT 22320 POINTS. ON JIO CHAT KBC PLAY ALONGI. i AM SUPER FAN OF KBC QUIIZ PROGRAMME.KK

vicky 1 week ago

bakbas


Kapil Kumar 1 week ago Reply

My favourite show


sameena 1 week ago Reply

i love this show


Sayan 1 week ago Reply

Very good think


Dilip Kumar Chowdhary 1 week ago Reply

Very very nice thing

vvv 1 week ago

duplicate