KBC 9 Episode 14th Quiz Questions and Answers (14th Sept)

KBC 2017 : KBC 9 - Episode 14

KBC 9 Questions and Answers in hindi and english asked on 14th September 2017 Episode.

1. Mawsynram and Cherrapunji, two of the world's wettest places going by average annual rainfall, are located in which state ?
[A] Meghalaya
[B] Karnataka
[C] Maharashtra
[D] Tamil Nadu

Answer: A. Meghalaya

2. Who is the author of the Hindi novels, 'Gunahon Ka Devta' and 'Suraj Ka Satvan Ghoda' ?
[A] Bhisham Sahni
[B] Dharamvir Bharati
[C] Phanishwar Nath 'Renu'
[D] Mannu Bhandari

Answer: B. Dharamvir Bharati

3. Who is the author of the Hindi novels, 'Gunahon Ka Devta' and 'Suraj Ka Satvan Ghoda' ?
[A] Bhisham Sahni
[B] Dharamvir Bharati
[C] Phanishwar Nath 'Renu'
[D] Mannu Bhandari

Answer: B. Dharamvir Bharati

4. In which neighboring country of India is Tamil one of the official languages ?
[A] Myanmar
[B] Maldives
[C] Sri Lanka
[D] Malaysia

Answer: C. Sri Lanka

5. As mentioned in his speech, on what auspicious day did Finance Minister Arun Jaitley present the Union Budget for 2017-18 ?
[A] Maha Shivaratri
[B] Bhishma Ashtami
[C] Magh Purnima
[D] Vasant Panchami

Answer: D. Vasant Panchami

6. The resting place of the Mughal emperor Babur is situated in which city ?
[A] Multan
[B] Kabul
[C] Delhi
[D] Lahore

Answer: B. Kabul

7. Which of these companies supplied ballot boxes for independent India's first elections ?
[A] Mahindra & Mahindra
[B] Mysore Iron Works
[C] Godrej & Boyce
[D] Tata Steel

Answer: C. Godrej & Boyce

8. Which of these Indian Para-athletes won the gold medal in high jump at the Rio Paralympic Games ?
[A] Varun Singh Bhati
[B] Thanavelu Mariyappan
[C] Sharad Kumar
[D] Devendra Jhajharia

Answer: B. Thanavelu Mariyappan

9. What according to 'My Experiments with Truth' did Krishnashankar Pandya persuade Mahatma Gandhi to learn ?
[A] Sanskrit
[B] Vaishnav Jana To..
[C] Operating the Charkha
[D] Persian

Answer: A. Sanskrit

Fastest Finger First Question
10. Starting with the shortest, arrange these animals in increasing order of their normal heights
A. Giraffe
B. Rat
C. Bear
D. Elephant
[A] BCDA
[B] ABCD
[C] CBDA
[D] ABDC

Answer: A. BCDA

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

Ab Siddique Ahmed 1 day ago Reply

Useful


Rahul Kumar 6 days ago Reply

Nice plz give some explanations


Sohum 2 weeks ago Reply

Slightly easy


Silky Walia 3 weeks ago Reply

Abb yeah PDF download kyun nhi hote sbbi question answer??


Chandra Bhushan 1 month ago Reply

shabash


Saman Khehra 1 month ago Reply

Fantastic

soumya 1 month ago

I cant see question


Saman Khehra 1 month ago Reply

Gud


Er Vijay Mishra 1 month ago Reply

very useful questions


Chandra Bhushan 1 month ago Reply

chandra bhushan you play outstanding please come to play in mumbai 1 position


Chandra Bhushan 1 month ago Reply

chandra bhushan you play outstanding please come to play in mumbai 1 position