KBC 2017 - LIVE Questions and Answers - Episode 13th

KBC 2017 : KBC 9 - Episode 13

13th Day of KBC Season 9 All Questions and Answers in English asked on 13th September 2017.

Kaun Banega Crorepati Ghar Baithe Jeeto Jackpot Question & Answer

The home viewers have chance to win prize money and talk to the host Amitabh Bachchan. The show maker has launched a program called KBC Ghar Baithe Jeeto Jackpot 2017.

KBC GBJJ Question Today

The KBC gives their home viewers to be part of the show and to make them interested in the show. The KBC Ghar Baithe Jeeto Jackpot is a very simple program in which every show a question is asked from the viewer.

1. The name of which of these animals is derived from its colour?
[A] Gaur
[B] Barasingha
[C] Nilgiri Tahr
[D] Nilgai

Answer: D. Nilgai

2. Geeta Phogat, Babita Kumari and Vinesh Phogat have represented India in which Sport?

Read Also: Sports Current Affairs for KBC Practice

[A] Boxing
[B] Weightlifting
[C] Shooting
[D] Wrestling

Answer: D. Wrestling

3. Which of these does not share a border with Uttar Pradesh?
[A] Bihar
[B] Rajasthan
[C] Punjab
[D] Haryana

Answer: C. Punjab

4. Which of these leaders was often called 'Tau' among his supporters?
[A] Vallabhai Patel
[B] Devi Lal
[C] Charan Singh
[D] Jayaprakash Narayan

Answer: C. Charan Singh

5. Which of these works is not written by Munshi Prem Chand?
[A] Boodhi Kaki
[B] Nirmala
[C] Godan
[D] Chandrakanta

Answer: D. Chandrakanta

6. Which of these politicians is a first-time MP in the current Lok Sabha?
[A] Narendra Modi
[B] Varun Gandhi
[C] Harsimrat Kaur Badal
[D] Rahul Gandhi

Answer: A. Narendra Modi

Explanation:

Narendra Damodardas Modi is an Indian politician who is the 14th Prime Minister of India, in office since May 2014. He was the Chief Minister of Gujarat from 2001 to 2014, and is the Member of Parliament for Varanasi and elected for the Lok Sabha first time.
7. According to Mahabharata, which of these names was not assumed by Pandavas during their Agyaatvaas?
[A] Kanka
[B] Tantripal
[C] Mahabahu
[D] Brihannla

Answer: C. Mahabahu

8. Siachin's highest military post, which was freed from the Pakistani army in 1987, is named after which Param Vir Chakra recipient?
[A] Naib Subedar Bana Singh
[B] Major Somnath Sharma
[C] Lance Naik Albert Ekka
[D] Lieutenant Arun Khetarpal

Answer: A. Naib Subedar Bana Singh

9. Arrange the following in increasing order of their value

A. Dedh Rupaye
B. Sava do Rupaye
C. Dhai Rupaye
D. Do Rupaye
[A] ADBC
[B] BDCA
[C] CBDA
[D] DBCA

Answer: A. ADBC

10. If somebody says 'Zabaan Ko Lagaam Do' what does he mean to say?
[A] To run
[B] To talk less
[C] To gargle
[D] To eat less

Answer: B. To talk less

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

dp 4 days ago Reply

dp I plaed jio kbc play along but no pt or rank are computed


Chandra Bhushan 6 days ago Reply

chandra bhushan is playing excellent and 1 st position


Swati Sharma 6 days ago Reply

these all question of kbc is helpful for me for next season of kbc


Asha Rani 6 days ago Reply

I am playing KBC Play alnong and for this question : Siachin's highest military post, which was freed from the Pakistani army in 1987, is named after which Param Vir Chakra recipient?

I given right answer : Naib Subedar Bana Singh

But Its 2500points not included in my total marks, May you please tell me Why?


Er Vijay Mishra 6 days ago Reply

very useful kbc


Himanshu Singh 1 week ago Reply

kaise jaya jata hai kbc me mai jana chahta hu jio se agar hum ghar baithe mobile par khelte hai toh humhe bhe aane ka mauka mil sakta hai


rajesh kumar 1 week ago Reply

Rajesh patel KBC C


Priyanshi Panjwani 1 week ago Reply

It is best


Ashish sharma 1 week ago Reply

KBC c


5.0 india zone 1 week ago Reply

How to now the live question answers