KBC 7 7th Episode (20 September 2013)

KBC 2017 : KBC 7 - Episode 7

Here are the objective type questions asked in 7th episode of KBC season 7.
1. Which of these creatures does not have both the male and female reproductive organs in the same body (Hermaphrodites)?
[A] Earthworm
[B] Snail
[C] Black Sea Bass
[D] Termite

Answer: D. Termite

2. Which of these usually eaten hot?
[A] Rasgulla
[B] Pakoda
[C] Laddu
[D] Faluda

Answer: B. Pakoda

3. According to the popular song by Shreya Ghosal , who arrives to light 'beedi and chillam' with her 'husn ki teeli' ?
[A] Sharmilli Sheila
[B] Mazedaar Munni
[C] Meethi Jalebi
[D] Chikni Chameli

Answer: D. Chikni Chameli

4. Which of these is not a type of vitamin?
[A] Vitamin A
[B] Vitamin X
[C] Vitamin D
[D] Vitamin E

Answer: B. Vitamin X

5. The newborn of which of these mammals weighs the heaviest?
[A] Blue Whale
[B] African Elephant
[C] Hippopotamus
[D] Giant Panda

Answer: A. Blue Whale

6. Which of these parties broke away from the NDA in June 2013, after a 17-year long alliance?
[A] Janata Dal (S)
[B] Telugu Desam Party
[C] Janata Dal (United)
[D] Biju Janata Dal

Answer: C. Janata Dal (United)

7. Which one of these states is the largest in area?
[A] Assam
[B] Arunachal Pradesh
[C] Punjab
[D] Haryana

Answer: B. Arunachal Pradesh

8. Which of these sportsmen has not yet won the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?
[A] Anju Bobby George
[B] Anjali Bhagwat
[C] Krishna Poonia
[D] Mary Kom

Answer: C. Krishna Poonia

9. Which poem are these lines from: 'Nari tum keval Shraddha ho, Vishwas-rajat-nag- pagtal mein, Piyush-srot-si baha karo, Jivan ke sunder samtal hein'?
[A] Aansu
[B] Prem Pathik
[C] kaanan Kusum
[D] Kamayani

Answer: D. Kamayani

10. Which is the only country, apart from India, where one can find the Indian rhinoceros in its natural Habitat?
[A] Bangladesh
[B] Nepal
[C] China
[D] Sri Lanka

Answer: B. Nepal

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

Ved saluja 1 week ago Reply

It is very useful for contestant.


SK. Suhail Nasir 1 year ago Reply

Excellent