KBC 7 4th Episode (13th September 2013)

KBC 2017 : KBC 7 - Episode 4

Kaun Banega Crorepati (KBC) 7 4th Episode on 13th September 2013 All Multiple Choice Questions with Answers. Contestants Jyoti Saini, Neelkamal, Hena.
1. Which is the largest banana producing country in the world?
[A] Brazil
[B] India
[C] Mexico
[D] China

Answer: B. India

2. Who is the first woman amputee in the world to summit Mount Everest ?
[A] Tashi Malik
[B] Raha Moharrak
[C] Samina Baig
[D] Arunima Sinha

Answer: D. Arunima Sinha

3. The tomb of which Governor-General of India is located in Ghazipur in Uttar Pradesh?
[A] Sir John Shore
[B] Lord Curzon
[C] Lord Cornwallis
[D] Lord Chelmsford

Answer: C. Lord Cornwallis

4. Q1. Put these surnames in the order in which they appear in English telephone Directory

  1. Nehru

  2. Bose

  3. Patel

  4. Gandhi


[A] DBCA
[B] BDAC
[C] CBDA
[D] ABCD

Answer: B. BDAC

5. Arrange these thing from north to south according to the places mentioned in their names

  1. Jaipuri Razai
  2. Mysore PaK
  3. Amritsari Kulcha
  4. Kashmiri Embroidery
[A] DACB
[B] ABCD
[C] DCAB
[D] BCDA

Answer: C. DCAB

6. Starting with the first , arrange these Olympics games in the order in which they happened or about to happen in the 21st century.

  1. Beijing Olympics
  2. London Olympics
  3. Rio Olympics
  4. Athens Olympics.
[A] CDBA
[B] ABCD
[C] DCBA
[D] DABC

Answer: D. DABC

7. Which of these is a piece of the game called as chess:
[A] Wazir
[B] Nawab
[C] Sarpanch
[D] Patbari

Answer: A. Wazir

8.

In the Ramayana, who reminded kaikeyi about the two boons given to her by Dasharatha ?


[A] Sumitra
[B] Bharata
[C] Dasharatha
[D] Manthara

Answer: D. Manthara

9. Which of these words means 'water'?
[A] Rahul
[B] Sanjay
[C] Varun
[D] Rajiv

Answer: C. Varun

10. What Social Compaign was launched by Farhan Akhtar in 2013 against rape and discrimination of women?
[A] AADMI
[B] PURUSH
[C] MARD
[D] MAANAV

Answer: C. MARD

Explanation:

MARD (Men against Rape and Discrimination)

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

Wxy 1 month ago Reply

please include science questions


Gauri shankar soni 1 year ago Reply

Amazing questions

Iva 1 year ago

nhl wholesale jerseys china (www.et128.com) Indiana Pacers nhl wholesale jerseys
china

Paulina 1 year ago

jerseys sports nba.com shop promo code coupon codes for nba shop