KBC 7 3rd Episode (8th September 2013)

KBC 2017 : KBC 7 - Episode 3

Kaun Banega Crorepati (KBC) 7 3rd Episode on 8th September 2013 All Multiple Choice Questions with Answers.
1. To respect whose word did the five Pandavas marry Draupadi?
[A] Krishna
[B] Indra
[C] Kunti
[D] Madri

Answer: C. Kunti

2. Which of these is the title of a fantasy novel by Devkinandan Khatri?
[A] Chandraprabha
[B] Chandragupta
[C] Chandrakanta
[D] Chandraabha

Answer: C. Chandrakanta

3. Under a campaign run by UNICEF and Government of India, Aamir Khan has been promoting awareness against which of these ?
[A] Polio
[B] HIV/AIDS
[C] Family Planning
[D] Malnutrition

Answer: D. Malnutrition

4. Who is the only Indian to have won a medal in Women's Singles at the World Badminton Championships ?
[A] Jwala Gupta
[B] P V Sindhu
[C] Saina Nehwal
[D] Ashwini Ponnappa

Answer: B. P V Sindhu

5. Who has been the longest serving chief minister of Rajasthan?
[A] Mohan Lal Sukhadia
[B] Bhairon Singh Shekhawat
[C] Ashok Gehlot
[D] Vasundhara Raje Sindia

Answer: A. Mohan Lal Sukhadia

6. From which country did India buy an aircraft carrier which was renamed as INS Vikramaditya?
[A] France
[B] Russia
[C] England
[D] Germany

Answer: B. Russia

7. Which of these freedom fighters was the English language secretary to Mahatma Gandhi for 16 years?
[A] Hansa Mehta
[B] Rajkumari Amrit Kaur
[C] Sarojini Naidu
[D] Sushila Nayyar

Answer: B. Rajkumari Amrit Kaur

8. Which of these dishes are usually 'tari ya ras waali' and 'sukhi' ?
[A] Raita
[B] Papdi
[C] Sabji
[D] Pulaav

Answer: C. Sabji

9. The end of what service is referred to in this newspaper headline : 'Dot, dash, full stop : ______________ service ends July 15 ' ?
[A] Trunk Call
[B] Telegram
[C] Post Card
[D] Toy Train

Answer: B. Telegram

10. Which of these festivals is also known as 'Khichdi Parv' in northern India?
[A] Vaishakhi
[B] Makar Sankranti
[C] Vasant Panchami
[D] Narak Chaturdashi

Answer: B. Makar Sankranti

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)