KBC 7 1st Episode (6th September 2013) Questions and Answers

KBC 2017 : KBC 7 - Episode 1

Kaun Banega Crorepati (KBC) 7 1st Episode on 6th September 2013 All Multiple Choice Questions with Answers.
1. Which of these sounds would you associate with the heart ?
[A] Tring Tring
[B] Tap Tap
[C] Click Click
[D] Dhak Dhak

Answer: D. Dhak Dhak

2. Who is the 'Bharat Ka Veer Putra Aaccording to the title of a 2013 TV Series ?
[A] Tipu Sultan
[B] Chandragupta Maurya
[C] Maharana Pratap
[D] Ashoka

Answer: C. Maharana Pratap

3. In 2013, where did the natural calamity known as Himalayan tsunami occur?
[A] Uttrakhand
[B] Arunachal Pradesh
[C] Jammu and Kashmir
[D] Sikkim

Answer: A. Uttrakhand

4. Which film is this song from ?
[A] Mere Dad Ki Maruti
[B] Chennai Express
[C] Ghanchakkar
[D] Race 2

Answer: B. Chennai Express

5. In the Ramayana, Which demon impersonated Rama's voice, screaming, 'Lakshman! Help me' ?
[A] Surpanakha
[B] Khara
[C] Maricha
[D] Dushana

Answer: C. Maricha

6. Who is the only leader to be elected Prime Minister of Pakistan three times ?
[A] Syed Yousaf Raza Gillani
[B] Benazir Bhutto
[C] Liaqat Ali Khan
[D] Nawaz Sharif

Answer: D. Nawaz Sharif

7. The black widow, which eats the male counterpart after mating, as a female species of which animal ?
[A] Sloth
[B] Ant
[C] Spider
[D] Termite

Answer: C. Spider

8. Douglas Engelbert, who passed away in 2013, is credited as the inventor of which of these products ?
[A] Mobile Phone
[B] Computer Mouse
[C] Bluetooth Mouse
[D] Digital camera

Answer: B. Computer Mouse

9. In 1850, the first experimental electric telegraph line in India was set up between Calcutta and which place ?
[A] Diamond Harbour
[B] Darjeeling
[C] Murshidabad
[D] Dhaka

Answer: A. Diamond Harbour

10. Which of these persons has not walked on the Moon ?
[A] Charles Duke
[B] James A Lovell
[C] Alan Bean
[D] Pete Conrad

Answer: B. James A Lovell

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)

suchita suchita 2 weeks ago Reply


Tushar Chauhan Tushar Chauhan 1 month ago Reply

Nice show


Prajapati Saranswaroop 1 month ago Reply

Its Fantastic!!Evryone have made accnt into this and enjoy uodates and solve your problems.Thank you Eduzip.com


Anil 3 months ago Reply

I Like your question


Salman Pasha 1 year ago Reply

wow nice Q

CNU 1 year ago

SUPORRRRRR


Jay Nagrale 1 year ago Reply

wow nice


Amit saini 1 year ago Reply

Thank you for this


Tilak Kasliwal 1 year ago Reply

beautiful game


Bushra 1 year ago Reply

Amazing!!! Good....


SK. Suhail Nasir 1 year ago Reply

Fantastic


sudha 2 years ago Reply

v good for practice


Prabhu Prajapati (Raj) 2 years ago Reply

Thank you For eduzip .I like this site


paras sharma 2 years ago Reply

nmice

Purushotham.V 1 year ago

Learning is Good for Knowledge