Famous Personalities Multiple Questions and Answers - General Knowledge

General Knowledge : Famous Personalities

Famous personalities Quiz Multiple Choice Questions with answers from India and International. These MCQ with Answers on Famous personalities Quiz will help in preparations of upcoming competitive exams, entrance test and more.

1. For which country has Joko Widodo been elected as Presidental head?
[A] Indonesia
[B] Argentina
[C] Ukraine
[D] Mexico
[E] None of these

Answer: A. Indonesia

Explanation:

Joko Widodo is the current President of Indonesia. Jokowi as he is commonly known stood as the Presidential candidate from the Indonesian Democratic Party- Struggle. He assumed office in October 2014 with Jusuf Kalla as the Vice President. Jokowi rose to popularity after he served as the Governor of Jakarta from 2012 to 2014.
2. President Muhammad Fuad Masum has been elected as the head of which country?
[A] Argentina
[B] Iraq
[C] Niger
[D] Chile
[E] None of these

Answer: B. Iraq

Explanation:

Muhammad Fuad Masum is the present day President of Iraq. He has been in office since 2014 being the seventh President of Iraq. Commonly known as Faud Masum, he was associated with the Patriotic Union of Kurdistan as one of its founders.
3. The chairperson of the Federal Reserve, United States is whom among the following?
[A] Ben Bernanke
[B] Robert Parry
[C] Janet Yellen
[D] John Williams
[E] None of these

Answer: C. Janet Yellen

Explanation:

Janet Yellen is an American economist. She currently heads the Bard of Governors of Federal Reserve System and is the first woman to hold this post. Before this psot, she had chaired the White House Council of Economic Advisers under the reign of Bill Clinton.
4. Who of the following has been selected as the Horticulture ambassador of Maharashtra?
[A] Shah Rukh Khan
[B] Amir Khan
[C] Salman Khan
[D] Amitabh Bachchan
[E] None of these

Answer: D. Amitabh Bachchan

Explanation:

The horticulture ambassador of Maharashtra was appointed to be the prominent Bollywood actor, Amitabh Bachan. Bachchan is actively involved in promoting this kind of agriculture in a state that has over two million hectares of land engaged in production of fruits.
5. The "Ahmadiyya Movement” was inititated by which of the following?
[A] Mirza Gulam Ahmad
[B] Syed Shariat Allah
[C] Babaruddin Tayyabji
[D] Syed Ahmed Khan
[E] None of these

Answer: A. Mirza Gulam Ahmad

Explanation:

The Ahmadiyya Muslim Community commonly known as Ahmadiyya is an Islamic religious movement. It was based on the teachings of Mirza Ghulam Ahmad on whom the movement was named. The followers of this movement are known as Ahmadi and they believ that Ahmad was sent by Muhammad to end religious wars and lead to peace and justice.
6. For which field was Robin Williams known?
[A] Nobel winning author
[B] Economist
[C] Music composer
[D] Actor and Comedian
[E] None of these

Answer: D. Actor and Comedian

Explanation:

Robin Williams was a famous actor and a stand up comedian. He became highly popular after starring in the 1970s sitcom, Mork and Mindy. In 1980, he made his debut in films by tarring in Popeye, a musical comedy. Dead Poets Society and Good Will Hunting are other films starring Williams. For the latter movie, Williams also won an Academy award as the best supporting actor.
7. In the year 2012, the award for the Best Parliamentarian was conferred to who, of the following?
[A] Sharad Yadav
[B] Digvijay Singh
[C] Sushilkumar Shinde
[D] Jairam Ramesh
[E] None of these

Answer: A. Sharad Yadav

Explanation:

Sharad Yadav was conferred with the Outstanding Parliamentarian Award for the year 2012. Sharad Yadav is a politician represting Janta Dal (United). He has represented Bihar in the Rajya Sabha and has also been a member of Lok Sabha seven times in his political career.
8. In which country the Presidential candidate “Recep Tayyip Erdogan” won the first direct presidential election?
[A] Turkey
[B] Zimbabwe
[C] Holland
[D] Kenya
[E] None of these

Answer: A. Turkey

Explanation:

Recep Tayyip Erdogan is the President of Turkey. He won presidential elections through direct elections and became the second president in this catagory. has won first direct presidential election of Turkey. From 2003 to 2014, he held the post of Prime Miniter. He is also creditted to form Justice and Development Party in 2001
9. In which creative field was Pran Kumar Sharma famous?
[A] Cartoonist
[B] Folk Artist
[C] Economist
[D] Musician
[E] None of these

Answer: A. Cartoonist

Explanation:

Pran Kumar Sharma, better known as Pran is famous as the creator of Chacha Chaudhary. The cartoon first appeared in the hindi magzine Lotpot. In 2001, Pran recieved the Lifetime Achievement Award from Indian Institute of Cartoonists.
10. In which of the given fields does the Rajiv Gandhi National Sadbhavana Awardee Muzaffer Ali associated to?
[A] Film maker
[B] Writer
[C] Journalist
[D] Philanthropist
[E] None of these

Answer: A. Film maker

Explanation:

Muzaffer Ali is an Indian film maker has been conferred with the Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award for the year 2014. The award has been given for his contribution and promotion of peace, communal harmony and goodwill. In 2005, he was awarded with Padma Shri. Some of his prominent fims are Umrao Jaan, Khizan and Gaman.

Are these questions helpful for you?


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Muhammad Amir Maqbool 2 years ago Reply

Nice effort