Biology: Animal Kingdom Questions and Answers - Page 10

Diversity of Living Organisms : Animal Kingdom (Page 10)

(Showing: 91 - 100 out of 120 MCQs)

Animal Kingdom Questions and Answers from Diversity of Living Organisms Section in Biology Quiz.

91. Which is non poisonous?
[A] Centipede
[B] Scorpion
[C] Spider
[D] Crab

Answer: D. Crab

92. Which is limbless amphibian?
[A] Alytes
[B] Hyla
[C] Ichthyophis
[D] Phlebotomus

Answer: C. Ichthyophis

93. Cold blooded animals are
[A] which have cold blood
[B] who feel cold a lot
[C] who can regulate their temperature
[D] who can not regulate their temperature

Answer: D. who can not regulate their temperature

94. Which of the following is non poisonous snake?
[A] Krait
[B] Cobra
[C] Viper
[D] Python

Answer: D. Python

95. Which of the following animal is not a vertebrate?
[A] Oryctolagus
[B] Fish
[C] Sparrow
[D] Amphioxus

Answer: D. Amphioxus

96. Which kind of symmetry occurs in sea anemone?
[A] Bilateral
[B] Radial
[C] Asymmetry
[D] None of these

Answer: B. Radial

97. In a sponge which of the followings are responsible for maintaining the current of water?
[A] Pinacocytes
[B] Porocytes
[C] Choanocytes
[D] Amoebocytes

Answer: C. Choanocytes

98. Which is not an insect?
[A] Spider
[B] Termite
[C] Mosquito
[D] Ant

Answer: A. Spider

99. Which of the following statements is true?
[A] Invertebrates posses a tubular nerve cord
[B] Non chordates have a vertebral column
[C] All chordates are vertebrates
[D] All vertebrates are chordates

Answer: D. All vertebrates are chordates

100. Which of the following statements is true about Roundworms?
[A] Roundworms may reach 5 cm in length.
[B] They are non-segmented
[C] They are generally dark-colored.
[D] They occur only in the soil.

Answer: B. They are non-segmented

Are these questions helpful for you?


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Md Niraley 8 months ago Reply

Very good question