History of Canada Trivia Questions and Answers for Canadian Citizenship Test 2017

Canada General Knowledge : History

History Of Canada Trivia Multiple Choice Questions and Answers for Canadian Citizenship Test 2017. How well do you know your Canadian history?

1. What year was the Constitution of Canada amended to include the Canadian Charter of Rights and Freedoms?
[A] 1964
[B] 1967
[C] 1982
[D] 1992

Answer: C. 1982

Explanation:

Constitution of Canada amended in 1982
2. When did the name Canada begin first appearing on maps?
[A] 1860s
[B] 1900s
[C] 1760s
[D] 1550s

Answer: D. 1550s

3. Who was the leader that led the expedition that burnt down the White House and other buildings in Washington, D.C.?
[A] Lieutenant-Colonel Charles de Salaberry
[B] Major-General Robert Ross
[C] The Duke of Wellington
[D] Major-General Sir Isaac Brock

Answer: B. Major-General Robert Ross

4. What provinces were the first to join the Dominion?
[A] Ontario, Quebec, and Nova Scotia
[B] Ontario, Nova Scotia, and New Brunswick
[C] Ontario, Quebec, Nova Scotia, New Brunswick
[D] Ontario, Nova Scotia, and Prince Edward Island

Answer: C. Ontario, Quebec, Nova Scotia, New Brunswick

5. How many Canadians were killed in World War I?

[A] 40,000
[B] 60,000
[C] 10,000
[D] 80,000

Answer: B. 60,000

6. What province was the first to give women the right to vote?
[A] Manitoba
[B] Ontario
[C] Quebec
[D] British Columbia

Answer: A. Manitoba

7. What year was employment insurance introduced?
[A] 1910
[B] 1915
[C] 1940
[D] 1962

Answer: C. 1940

8. What does the word Inuit mean?
[A] “The people”
[B] “Our land”
[C] "The North"
[D] "Place of many fish"

Answer: A. “The people”

9. What year did Canada enact a free trade agreement with the United States?
[A] 1967
[B] 1994
[C] 1988
[D] 1982

Answer: C. 1988

10. What provinces are referred to as the Atlantic Provinces?
[A] Prince Edward Island, Nova Scotia, and New Brunswick
[B] Newfoundland and Labrador, Prince Edward Island, Nova Scotia, and New Brunswick
[C] Quebec, Newfoundland and Labrador, Prince Edward Island, Nova Scotia, and New Brunswick
[D] Quebec, Prince Edward Island, Nova Scotia, and New Brunswick

Answer: B. Newfoundland and Labrador, Prince Edward Island, Nova Scotia, and New Brunswick

Are these questions helpful for you?



Comments: (Your feedback is valuable to us)