SSC GD Constable 2015 Question Paper - Morning Shift - English Questions and Answers

Sections:

SSC GD Constable 2015 Question Paper - Morning Shift : English

In question nos. 76 to 78, some parts of the sentences have errors and some are correct. Find out which part of the sentence has a error.
1. Which part of the following sentence has an error.
"He finds fault at everything I do"
[A] He finds fault
[B] at everything
[C] I do
[D] No error

Answer: B. at everything

2. Which part of the sentence has an error
"The kitchen need painting badly and I must get it get"
[A] need painting badly
[B] The kitchen
[C] and I must get it done
[D] No error

Answer: A. need painting badly

3. Choose the option that is an error in the given sentence.
"If i will play my best I can win any day against anybody"
[A] If i will play my best
[B] I can win any day
[C] against anybody
[D] No error

Answer: B. I can win any day

In question nos. 79 to 81, A part of the sentence is underlined. Below are the given alternatives to the underlined part which may improve the sentence. Choose the correct alternative.
4. Which option improve the underlined sentence.

Years ago, I met a man which was President and Chairman of the board of a company.
[A] No improvement
[B] Who
[C] Whom
[D] Whose

Answer: B. Who

5. Improve the underlined part of following sentence.
Covering thirty kilometers in thirty minutes are not a great distance using a brand new car.
[A] aren't a great distance
[B] No improvement
[C] is no distance
[D] is not a great distance

Answer: C. is no distance

6. Improve the following sentence.
Where are you coming from ?
[A] do you come from
[B] were you from
[C] No improvement
[D] You are coming from

Answer: C. No improvement

In questions 82 to 85, Sentences with blanks to be filled in with an appropriate word(s).
7. She had to__________ illness in order to avoid going to the party meeting.
[A] feint
[B] fain
[C] faint
[D] feign

Answer: No Answer Available, Suggest your answer below!

8. Your ________ nature will aid you in attaining success in every venture you undertake.
[A] persevering
[B] catalytic
[C] rotund
[D] lackadaisical

Answer: No Answer Available, Suggest your answer below!

9. The publisher is bringing ________ a revised edition of this book.
[A] about
[B] up
[C] round
[D] out

Answer: D. out

10. This is our house and that is _________
[A] them
[B] their
[C] theirs
[D] their's

Answer: D. their's


Comments: (Your feedback is valuable to us)
;