Management Multiple Choice Questions and Answers

Related Topics:

Miscellaneous : Management

This quiz consist of all the management related questions and answers.
1. Which of the following organizations have recognized the importance of knowledge management to being a learning organization ?
[A] General electric
[B] Toyota
[C] Buckman Laboratories
[D] All of above

Answer: D. All of above

2.

The organic organization seeks to maximize flexibility and .....

[A] Accuracy
[B] Ability
[C] Adaptability
[D] Autnomy

Answer: C. Adaptability

3. "Life Cycle Theory" of leadership was developed by ?
[A] Paul Hersey and Kenneth H.Blanchard
[B] Paul Blanchard & Peter John
[C] Paul Hersey and John Davidson
[D] Paul Hersey and Kenneth Jones

Answer: A. Paul Hersey and Kenneth H.Blanchard

4. Accounting is defined as ?
[A] An art of recording,classifying and summarizing in a significant manner and in terms of money,transactions and events which are in part at least,of a financial character and interpreting the results thereof.
[B] A systematic and regular record of events clear financial picture
[C] A method of ascertaining profits & loss
[D] Noting but book keeping

Answer: A. An art of recording,classifying and summarizing in a significant manner and in terms of money,transactions and events which are in part at least,of a financial character and interpreting the results thereof.

5. A narrow view of the world; an ability to recognize difference between people is known as ?
[A] Geocentric Attitude
[B] Parochialism
[C] Ethnocentric Attitude
[D] None of these

Answer: B. Parochialism

6. A narrow view of the world; an ability to recognize difference between people is known as ?
[A] Geocentric Attitude
[B] Parochialism
[C] Ethnocentric Attitude
[D] None of these

Answer: B. Parochialism

7. The concept of scientific management was given by ?
[A] Frederick Taylor
[B] Henry Fayol
[C] Elton Mayo
[D] Peter Drucker

Answer: A. Frederick Taylor

8. The purpose of business, according to Drucker is to ?
[A] Maximize sales
[B] Maximize Profits
[C] Create Customers
[D] Improve Morale

Answer: B. Maximize Profits

9. The function of administration in a business organization is performed by ?
[A] Top management
[B] Middle Management
[C] Supervisory Force
[D] None of above

Answer: B. Middle Management

10. Management Seeks to make
[A] Workers efficient
[B] Management consultants assertive
[C] Organization effective
[D] None of above

Answer: C. Organization effective


Comments: (Your feedback is valuable to us)
;