Java Programming - JDBC Multiple Choice Questions and Answers

Related Topics:

Java Programming : JDBC

JDBC is a Java-based data access technology (Java Standard Edition platform) from Oracle Corporation. Java Programming Multiple Choice Questions and Answers on JDBC for Interviews.
1. The JDBC-ODBC bridge is
[A] Multithreaded
[B] Singlethreaded
[C] Both of the above
[D] none of the above

Answer: A. Multithreaded

Explanation:

None
2. Which statements about JDBC are true?
[A] JDBC is an API to connect to relational-, object- and XML data sources
[B] JDBC stands for Java DataBase Connectivity
[C] JDBC is an API to access relational databases,
[D] JDBC is an API to bridge the object-relational mismatch between OO programs and relational databases

Answer: B. JDBC stands for Java DataBase Connectivity

Explanation:

None
3. Which packages contain the JDBC classes?
[A] java.jdbc and javax.jdbc
[B] java.jdbc and java.jdbc.sql
[C] java.sql and javax.sql
[D] java.rdb and javax.rdb

Answer: C. java.sql and javax.sql

4. Which type of driver provides JDBC access via one or more ODBC drivers?
[A] Type 1 driver
[B] Type 2 driver
[C] Type 3 driver
[D] Type 4 driver

Answer: A. Type 1 driver

Explanation:

none
5. Which type of driver converts JDBC calls into the network protocol used by the database management system directly?
[A] Type 1 driver
[B] Type 2 driver
[C] Type 3 driver
[D] Type 4 driver

Answer: D. Type 4 driver

Explanation:

none
6. JDBC stands for:
[A] Java Database Connectivity
[B] Java Database Components
[C] Java Database Control
[D] None of the above is correct.

Answer: A. Java Database Connectivity

Explanation:

none
7. What MySQL property is used to create a surrogate key in MySQL? A. UNIQUE B. SEQUENCE C. AUTO_INCREMENT D. None of the above -- Surrogate keys are not implemented in MySQL.
[A] UNIQUE
[B] SEQUENCE
[C] AUTO_INCREMENT
[D] None of the above -- Surrogate keys are not implemented in MySQL.

Answer: C. AUTO_INCREMENT

Explanation:

none
8. ________ is an open source DBMS product that runs on UNIX, Linux and Windows.
[A] MySQL
[B] JSP/SQL
[C] JDBC/SQL
[D] Sun ACCESS

Answer: A. MySQL

Explanation:

none
9. Which JDBC driver Type(s) can be used in either applet or servlet code? A. Both Type 1 and Type 2 B. Both Type 1 and Type 3 C. Both Type 3 and Type 4 D. Type 4 only Answer & Explanation Answer: Option C
[A] Both Type 1 and Type 2
[B] Both Type 1 and Type 3
[C] Both Type 3 and Type 4
[D] Type 4 only

Answer: C. Both Type 3 and Type 4

Explanation:

none
10. Where is metadata stored in MySQL?
[A] In the MySQL database metadata
[B] n the MySQL database metasql
[C] In the MySQL database mysql
[D] None of the above is correct.

Answer: C. In the MySQL database mysql

Explanation:

none

Comments: (Your feedback is valuable to us)

FCK 1 month ago Reply

MORE JDBC BITS


MORE JDBC BITS 1 month ago Reply

Love to have this


Abhishek 3 months ago Reply

Love to have this


PHANI 4 months ago Reply

MORE JDBC BITS


dhiraj 9 months ago Reply

Excellent .......


Gidraf Kungu 1 year ago Reply

great

Nilesh Unde 8 months ago

Very very useful


;