Sports and Games Multiple Choice Questions - General Knowledge Quiz - Page 8

Related Topics:

General Knowledge : Sports and Games (Page 8)

(Showing: 71 - 80 out of 89 MCQs)

Sports Quiz Questions from General Knowledge Section related to all the sports and games. Latest Sports Quiz for Competitive Exams free PDF download.

71. Track and field star Carl Lewis won how many gold medals at the 1984 Olympic games?
[A] Two
[B] Three
[C] Four
[D] Eight

Answer: C. Four

Explanation:

Lewis has won nine Olympic gold medals in all: four in 1984 (100m, 200m, 4x100m, long jump), two in 1988 (100m and long jump), two in 1992 (4x100m and long jump), and one in 1996 (long jump).
72. Which was the 1st non Test playing country to beat India in an international match?
[A] Canada
[B] Sri Lanka
[C] Zimbabwe
[D] East Africa

Answer: B. Sri Lanka

Explanation:

Sri Lanka got the status of Test playing country in 1981, and beat India in the 1979 World Cup. Before this they were champion of ICC non-test playing countries.
73. Who is the quickest Indian and the second quickest in world to score 4000 ODI runs?
[A] Suresh Raina
[B] Gautam Gambir
[C] Virat Kohli
[D] Yuvraj Singh

Answer: C. Virat Kohli

74. Who among the following is the winner of the ATP Chennai Open 2013 title?
[A] David Ferrer
[B] Viktor Troicki
[C] Janko Tipsaveric
[D] Marin Cilic

Answer: C. Janko Tipsaveric

75. Which term is related with the game of Cricket ?
[A] Double fault
[B] Mid Court
[C] Bouncer
[D] Checkmate

Answer: C. Bouncer

76. Australia Won Sultan Azlan Shah Hockey Tournament 2013 by defeating ____?
[A] New Zealand
[B] Malaysia
[C] India
[D] Pakistan

Answer: B. Malaysia

77. Sudirman Cup is related to...
[A] Cricket
[B] Hockey
[C] badminton
[D] Tennis

Answer: C. badminton

Explanation:

Sudirman Cup is the world mixed team badminton championship which takes place every two years. The Cup is named after Dick Sudirman, a former Indonesian badminton player and the founder of the Badminton Association of Indonesia (PBSI).
78. Which team Win IPL 2013 ?
[A] Chennai Super Kings
[B] Kolkata Knight Riders
[C] Rajasthan Royals
[D] Mumbai Indians

Answer: D. Mumbai Indians

Explanation:

Mumbai Indians won the tournament for the first time, defeating Chennai Super Kings at the final by 23 runs.
79. Recently which among the following pair has won the French Open mixed doubles title 2013?
[A] Katarina Srebotnik and Piet Norval
[B] Frantisek Cermak and Lucie Hradecka
[C] Daniel Nestor and Kristina Mladenovic
[D] Nenad Zimonjić and Katarina Srebotnik

Answer: B. Frantisek Cermak and Lucie Hradecka

Explanation:

Czech Republic pair Frantisek Cermak and Lucie Hradecka won the French Open mixed doubles title by defeating Daniel Nestor of Canada and Kristina Mladenovic of France 1-6, 6-4, 10-6.
80. Recently which among the following pair has won the French Open men's doubles title 2013?
[A] Bob and Mike Bryan
[B] Michael Llodra and Nicolas Mahut
[C] Daniel Nestor and Piet Norval
[D] None of These

Answer: A. Bob and Mike Bryan

Explanation:

Top-ranked American twins Bob and Mike Bryan won their record 14th major doubles title by defeating Michael Llodra and Nicolas Mahut of France 6-4, 4-6, 7-6 in the French Open men's doubles final.

Comments: (Your feedback is valuable to us)

Tejpal 11 months ago Reply

Good question


Vicky 11 months ago Reply

Very useful


Dasharatha 1 year ago Reply

Very useful


Jatin Jain 1 year ago Reply

Very useful
Super
Ago
Good,better,Best
Good
Great question
Nice


manu 1 year ago Reply

super


junaid rehman ganaie 1 year ago Reply

Good, Better and Best!


Avinash Katyura 2 years ago Reply

Good


Stenellro Sterron 2 years ago Reply

great questions


anu Ver 2 years ago Reply

nice


Siva Alagu 2 years ago Reply

very usefull.......


;