Sports and Games Multiple Choice Questions - General Knowledge Quiz - Page 7

Related Topics:

General Knowledge : Sports and Games (Page 7)

(Showing: 61 - 70 out of 89 MCQs)

Sports Quiz Questions from General Knowledge Section related to all the sports and games. Latest Sports Quiz for Competitive Exams free PDF download.

61. Mark Waugh is commonly called what?
[A] Afganistan
[B] Junior
[C] Tugga
[D] Julio

Answer: B. Junior

Explanation:

'Afganastan' (as in the 'forgotten Waugh') was an invention of the media in the late 1980s. Tugga is brother Steve's nickname.
62. Which two counties did Anil Kumble play for?
[A] Nottinghamshire & Lancashire
[B] Nottinghamshire & Leicestershire
[C] Northamptonshire & Leicestershire
[D] Northamptonshire & Lancashire

Answer: C. Northamptonshire & Leicestershire

Explanation:

Kumble had a great season with Northants taking 105 wickets.
63. The first hang gliders to be flown were flown in...?
[A] 1600s
[B] 1700s
[C] 1800s
[D] 1900s

Answer: C. 1800s

64. How long are professional Golf Tour players allotted per shot?
[A] 45 seconds
[B] 25 seconds
[C] 1 minute
[D] 2 minutes

Answer: A. 45 seconds

65. Who did Stone Cold Steve Austin wrestle at the 1998 edition of "Over the Edge"?
[A] Cactus Jack
[B] Mankind
[C] Dude Love
[D] Mick Foley

Answer: C. Dude Love

Explanation:

Even though Mick Foley portrayed all of these gimmicks, he wrestled Stone Cold under Dude Love. The match had Vince McMahon as the referee. It started off as a regular match. Vince then changed it to No Holds Barred so Dude Love can use weapons. Finally he changed it to Falls Count Anywhere. That happened when Love had Austin knocked out while outside the ring. Since Vince is the owner and assigned himself as referee he could do what he wants. After all of that, Austin still retained his title that night.
66. When was Amateur Athletics Federation of India established?
[A] 1936
[B] 1946
[C] 1956
[D] 1966

Answer: B. 1946

Explanation:

Amateur Athletic Federation of India (AAFI) was formed in 1946 at the initiative of Maharaja Yadvindra Singh, the then President of Indian Olympic Association with Prof. G.D. Sondhi as its first President.
67. Which two counties did Kapil Dev play?
[A] Northamptonshire & Worcestershire
[B] Northamptonshire & Warwickshire
[C] Nottinghamshire & Worcestershire
[D] Nottinghamshire & Warwickshire

Answer: A. Northamptonshire & Worcestershire

68. Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?
[A] M.L.Valsamma
[B] P.T.Usha
[C] Kamaljit Sandhu
[D] K.Malleshwari

Answer: C. Kamaljit Sandhu

69. Who was the first Indian to win the World Amateur Billiards title?
[A] Geet Sethi
[B] Wilson Jones
[C] Michael Ferreira
[D] Manoj Kothari

Answer: B. Wilson Jones

70. Which county did Ravi Shastri play for?
[A] Glamorgan
[B] Leicestershire
[C] Gloucestershire
[D] Lancashire

Answer: A. Glamorgan


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Tejpal 9 months ago Reply

Good question


Vicky 10 months ago Reply

Very useful


Dasharatha 1 year ago Reply

Very useful


Jatin Jain 1 year ago Reply

Very useful
Super
Ago
Good,better,Best
Good
Great question
Nice


manu 1 year ago Reply

super


junaid rehman ganaie 1 year ago Reply

Good, Better and Best!


Avinash Katyura 1 year ago Reply

Good


Stenellro Sterron 1 year ago Reply

great questions


anu Ver 1 year ago Reply

nice


Siva Alagu 1 year ago Reply

very usefull.......


;