Sports and Games Multiple Choice Questions - General Knowledge Quiz - Page 6

Related Topics:

General Knowledge : Sports and Games (Page 6)

(Showing: 51 - 60 out of 89 MCQs)

Sports Quiz Questions from General Knowledge Section related to all the sports and games. Latest Sports Quiz for Competitive Exams free PDF download.

51. India reached the final of the Davis Cup for the first time in...?
[A] 1964
[B] 1966
[C] 1970
[D] 1974

Answer: B. 1966

52. Where did India play its 1st one day international match?
[A] Lords
[B] Headingley
[C] Taunton
[D] The Oval

Answer: B. Headingley

Explanation:

India lost the match by four wickets on 13-07-1974. Brijesh Patel (82) was the top scorer.
53. Who was the 1st ODI captain for India?
[A] Ajit Wadekar
[B] Bishen Singh Bedi
[C] Nawab Pataudi
[D] Vinoo Mankad

Answer: A. Ajit Wadekar

Explanation:

Ajit Wadekar has played only 2 ODI matches.
54. Which player has scored the most runs in a single Test innings?
[A] Graham Gooch
[B] Matthew Hayden
[C] Brian Lara
[D] Agarkar

Answer: C. Brian Lara

55. What Major League Baseball player holds the record for all-time career high batting average?
[A] Ty Cobb
[B] Larry Walker
[C] Jeff Bagwell
[D] Frank Thomas

Answer: A. Ty Cobb

56. What NHL goaltender has the most career wins?
[A] Grant Fuhr
[B] Patrick Roy
[C] Chris Osgood
[D] Mike Vernon

Answer: A. Grant Fuhr

57. Who won the 1993 "King of the Ring"?
[A] Owen Hart
[B] Bret Hart
[C] Edge
[D] Mabel

Answer: B. Bret Hart

Explanation:

Bret hart defeated Razor Ramon, Mr. Perfect and the late Bam Bam Bigelow. Jerry Lawer would attack Bret after the match saying he was the only king in wrestling.
58. In which year did Milkha Singh win the first National title in the 400 m race?
[A] 1955
[B] 1956
[C] 1957
[D] 1970

Answer: C. 1957

59. How many times did Geet Sethi win the lBSF World Billiards title?
[A] 2
[B] 3
[C] 4
[D] 5

Answer: B. 3

60. India won its first Olympic hockey gold in...?
[A] 1928
[B] 1932
[C] 1936
[D] 1948

Answer: A. 1928


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Tejpal 9 months ago Reply

Good question


Vicky 10 months ago Reply

Very useful


Dasharatha 1 year ago Reply

Very useful


Jatin Jain 1 year ago Reply

Very useful
Super
Ago
Good,better,Best
Good
Great question
Nice


manu 1 year ago Reply

super


junaid rehman ganaie 1 year ago Reply

Good, Better and Best!


Avinash Katyura 1 year ago Reply

Good


Stenellro Sterron 1 year ago Reply

great questions


anu Ver 1 year ago Reply

nice


Siva Alagu 1 year ago Reply

very usefull.......


;