Sports and Games Multiple Choice Questions - General Knowledge Quiz - Page 3

Related Topics:

General Knowledge : Sports and Games (Page 3)

(Showing: 21 - 30 out of 89 MCQs)

Sports Quiz Questions from General Knowledge Section related to all the sports and games. Latest Sports Quiz for Competitive Exams free PDF download.

21. In 2014 who won the Abu Dhabi Grand Prix as well as the Formula One title?
[A] Nico Roseberg
[B] Lewis Hamilton
[C] Felipe Massa
[D] Sebastian Vettel
[E] None of these

Answer: B. Lewis Hamilton

Explanation:

Famous racer Lewis Hamilton won both the Abu Dhabi Grand Prix and the Formula One title in 2014.
22. What is SloPho lauched by Kapil Dev?
[A] A Mobile Phone
[B] A virtual market
[C] A cricket training software
[D] A social platform
[E] None of these

Answer: D. A social platform

Explanation:

Kapil Dev launched SloPho which is a social media platform where one can win prizes by playing a number of games on a daily basis.
23. Henrik Stenson, Rory Mcllroy, Justine Rose and Jamie Donaldson are associated with which sport?
[A] Billiards
[B] Golf
[C] Swimming
[D] Chess
[E] None of these

Answer: B. Golf

Explanation:

All the three players are famous golfers who were part of the World Tour Golf Championship in Dubai.
24. Who was the 2014 world Chess Champion?
[A] Magnus Carlsen
[B] Vishwanathan Anand
[C] Peter Leko
[D] Vladimir Kramnik
[E] None of these

Answer: A. Magnus Carlsen

Explanation:

Magnus Carlsen was the 2014 world Chess champion at Sochi in Russia.
25. Who won the 2014 kabaddi world cup?
[A] Pakistan
[B] India
[C] England
[D] Denmark
[E] None of these

Answer: B. India

Explanation:

Defeating Pakistan for the fourth time the Indian men's team won the 2014 kabaddi world cup.
26. With which sport is the Deodhar trophy associated?
[A] Cricket
[B] Hockey
[C] Football
[D] Kabaddi
[E] None of these

Answer: A. Cricket

Explanation:

The Deodhar Trophy is a List A cricket competition in Indian domestic cricket
27. Who was the world youngest player to win the men's title in IBSF World Snooker?
[A] Yan Bingtao
[B] Tang Jun
[C] He Guoqiang
[D] Lin Shuai
[E] None of these

Answer: A. Yan Bingtao

Explanation:

Yan Bingtao, the 14-year-old prodigy from China, won the men’s title in the IBSF World Snooker Championship.
28. With which sport do we associate Kidambi Srikanth?
[A] Tennis
[B] Table Tennis
[C] Badminton
[D] Snooker
[E] None of these

Answer: C. Badminton

Explanation:

When speaking of Kidambi Srikanth we speak about badminton. He was the first Indian to win a super series title.
29. PV Sindhu won the Macau Open title in 2014. With sport is he and the title associated?
[A] Tennis
[B] Badminton
[C] Table Tennis
[D] Cricket
[E] None of these

Answer: B. Badminton

Explanation:

PV Sindhu is a two time world championship bronze medalist who won the macau Open Badminton title in 2014.
30. Who is the fastest to score 12,000 runs in test matches?
[A] Mahela Jayawardene
[B] Kumar Sangakkara
[C] Hashim Amla
[D] Shane Watson
[E] None of these

Answer: B. Kumar Sangakkara

Explanation:

Kumar Sangakkara is the fifth person or cricketer to have made 12,000 runs in a test match. He is a Sri Lankan batsman.

Comments: (Your feedback is valuable to us)

Vaishnavi 5 days ago Reply

Very amazing for competitive exams


Monalisa Mech 6 days ago Reply

Useful for competitive exams


Tejpal 1 year ago Reply

Good question


Vicky 1 year ago Reply

Very useful


Dasharatha 1 year ago Reply

Very useful


Jatin Jain 1 year ago Reply

Very useful
Super
Ago
Good,better,Best
Good
Great question
Nice


manu 1 year ago Reply

super


junaid rehman ganaie 2 years ago Reply

Good, Better and Best!


Avinash Katyura 2 years ago Reply

Good


Stenellro Sterron 2 years ago Reply

great questions


anu Ver 2 years ago Reply

nice


Siva Alagu 2 years ago Reply

very usefull.......