Sports and Games Multiple Choice Questions - General Knowledge Quiz - Page 2

Related Topics:

General Knowledge : Sports and Games (Page 2)

(Showing: 11 - 20 out of 89 MCQs)

Sports Quiz Questions from General Knowledge Section related to all the sports and games. Latest Sports Quiz for Competitive Exams free PDF download.

11. Which among the following has broke record for highest run-chase in T20 International cricket, recently? Who broke the record for the high run chase in T20 International Cricket?
[A] South Africa
[B] West Indies
[C] England
[D] Australia
[E] None of these

Answer: B. West Indies

Explanation:

The West Indies broke the record for the high run chase in T20 International cricket in a match played against South Africa.
12. Kindambi Srikanth is famous for what?
[A] Boxing
[B] Badminton
[C] Tennis
[D] Cycling
[E] None of these

Answer: B. Badminton

Explanation:

Kidambi Srikanth is a popular badminton player and is one of the highest ranked Indian men in badminton.
13. In 2014 who was the chosen captain of the ICC ODI team?
[A] Mahendra Singh Dhoni
[B] Angelo Mathews
[C] Alastair Cook
[D] Jaron Morgan
[E] None of these

Answer: A. Mahendra Singh Dhoni

Explanation:

In 2014 Mahendra Singh Dhoni, captain of the Indian cricket team was named the captain of the ICC ODI team for the eight time.
14. Who won the ICC People's Choice award in 2014?
[A] Shikhar Dhawan
[B] Suresh Raina
[C] Bhuvaneswar Kumar
[D] Virat Kohli
[E] None of these

Answer: C. Bhuvaneswar Kumar

Explanation:

The ICC people's choice award was won by Bhubaneswar Kumar in 2014 in Dubai.
15. Which player is the lone Indian to feature in the top 10 of the latest Reliance ICC Test Player Rankings?
[A] Saurav Ganguly
[B] Ishant Sharma
[C] Mahinder Singh Dhoni
[D] Ravichandran Ashwin
[E] None of these

Answer: D. Ravichandran Ashwin

Explanation:

Ravichandran Ashvin is the only Indian to feature in the top 10 of the latest Reliance ICC Test Player. Vernon Philander from South Africa is second in the list while Shakib Al Hasan from Bangladesh is third in place.
16. The winner of 2013-14 European Golden Boot award is __?
[A] Cristiano Ronaldo
[B] Lionel Messi
[C] Franck Ribery
[D] David Villa
[E] None of these

Answer: A. Cristiano Ronaldo

Explanation:

Cristiano Ronaldo received 2013-14 European Golden Boot award for being joint top-goal scorer in last season in Europe along with Luis Suarez, hitting 31 goals.
17. Which among the following treaties pertains to protection of the Olympic Symbol?
[A] Budapest Treaty
[B] Nairobi Treaty
[C] Washington Treaty
[D] Olympia Protocol
[E] None of these

Answer: B. Nairobi Treaty

Explanation:

It is Nairobi Treaty on the Protection of the Olympic Symbol.
18. Which among the following cricketer is referred to as “The Don”?
[A] Vivians Richard
[B] Donald Bradman
[C] Gary Sobers
[D] Wasim Akram
[E] None of these

Answer: B. Donald Bradman

Explanation:

Sir Donald Bradman, an Australian cricketer is popularly known as the Don. He is one of the greatest test batsman of all time with an average of 99.94.
19. In 2014 who was the captain of the ICC Test Team?
[A] Mahender Singh Dhoni
[B] Alastair Cook
[C] Jaron Morgan
[D] Angelo Mathews
[E] None of these

Answer: D. Angelo Mathews

Explanation:

In 2014 Angelo Mathews, captain of the Sri Lankan cricket team was named the captain of the ICC test team.
20. Which country won the Davis Cup title for the first time in 2014?
[A] France
[B] Switzerland
[C] Austria
[D] Denmark
[E] None of these

Answer: B. Switzerland

Explanation:

Switzerland won the Davis cup title in 2014 for the first time with a 3-1 win against France.

Comments: (Your feedback is valuable to us)

Tejpal 8 months ago Reply

Good question


Vicky 8 months ago Reply

Very useful


Dasharatha 11 months ago Reply

Very useful


Jatin Jain 1 year ago Reply

Very useful
Super
Ago
Good,better,Best
Good
Great question
Nice


manu 1 year ago Reply

super


junaid rehman ganaie 1 year ago Reply

Good, Better and Best!


Avinash Katyura 1 year ago Reply

Good


Stenellro Sterron 1 year ago Reply

great questions


anu Ver 1 year ago Reply

nice


Siva Alagu 1 year ago Reply

very usefull.......


;