Sports and Games Multiple Choice Questions - General Knowledge Quiz

Related Topics:

General Knowledge : Sports and Games

Sports Quiz Questions from General Knowledge Section related to all the sports and games. Latest Sports Quiz for Competitive Exams free PDF download.

1. Who has won the 2016 Women’s Singles Wimbledon Championship?
[A] Simona Halep
[B] Serena Williams
[C] Angelique Kerber
[D] Andy Murray

Answer: B. Serena Williams

Explanation:

Serena Williams has won the 2016 Women’s Singles Wimbledon Championship by defeating Angelique Kerber in the final by 7–5, 6–3 in London, United Kingdom. With this win, Williams equaled Steffi Graf’s Open Era record of 22 major singles titles.
2. Who was the most expensive player at the pro kabbadi auctions 2016?
[A] Anup Kumar
[B] Sandeep Narwal
[C] Mohit Chillar
[D] Jang Kun Lee

Answer: C. Mohit Chillar

Explanation:

Mohit Chillar was bought by Bengaluru Bulls for 55 lcs
3. In 2014 who won the inaugural edition of the Dubai Open Golf Championship?
[A] Arjun Atwal
[B] Wang Jeung-hun
[C] Simon Yates
[D] Shiv Kapur
[E] None of these

Answer: A. Arjun Atwal

Explanation:

Arjun Atwal, an Indian golfer won the inaugural edition of the Dubai Open Golf Championship.
4. Who won the 2014 ATP tennis Championship in Abu Dhabi?
[A] Rafael Nadal
[B] Andy Murray
[C] Novak Djokovic
[D] Roger Federer
[E] None of these

Answer: B. Andy Murray

Explanation:

World number one, Andy Murray won the ATP world tennis championship in Abu Dhabi.
5. In 2014 who was the AIFF player of the year?
[A] Sandesh Jigan
[B] Sunil Chhetri
[C] Mandeep Singh
[D] Sardar Singh
[E] None of these

Answer: B. Sunil Chhetri

Explanation:

Sunil Chettri was crowned the AIFF play of the year for the third time in 2014. (2007, 2011, 2013, 2014)
6. Who is the number one footballer in the world?
[A] George Best
[B] Lionel Messi
[C] Cristiano Ronaldo
[D] Neymar
[E] None of these

Answer: C. Cristiano Ronaldo

Explanation:

Christiano Ronaldo is the voted number one football player in the world, taking over from Argentina's Lionel Messi.
7. Stan Wawrinka represents and belongs to which country?
[A] Russia
[B] Switzerland
[C] USA
[D] France
[E] None of these

Answer: B. Switzerland

Explanation:

Stan Wawrinka is a Swiss professional tennis player who was the 2014 Chennai Open champion.
8. Who was the goodwill ambassador for the 35th National Games of India?
[A] Sachin Tendulkar
[B] Pankaj Advani
[C] Sania Mirza
[D] Saina Nehwal
[E] None of these

Answer: A. Sachin Tendulkar

Explanation:

Sachin Tendulkar, a former Indian cricketer was the goodwill ambassador for the 35th National Games of India which was held from 31st January to 14th of February 2015.
9. The 2016 UEFA Championship is being hosted by ____?
[A] Greece
[B] France
[C] Italy
[D] Switzerland
[E] None of these

Answer: B. France

Explanation:

France is hosting the 2016 UEFA championship for mens national football teams.
10. Who was the first person to make three test centuries in his first innings as a captain?
[A] Virat Kohli
[B] M S Dhoni
[C] Steve Smith
[D] Hashim Amla
[E] None of these

Answer: A. Virat Kohli

Explanation:

Virat Kohli was the first person to make three test centuries in his first innings as captain in the test against Australia in Sydney.

Comments: (Your feedback is valuable to us)

Tejpal 11 months ago Reply

Good question


Vicky 1 year ago Reply

Very useful


Dasharatha 1 year ago Reply

Very useful


Jatin Jain 1 year ago Reply

Very useful
Super
Ago
Good,better,Best
Good
Great question
Nice


manu 1 year ago Reply

super


junaid rehman ganaie 1 year ago Reply

Good, Better and Best!


Avinash Katyura 2 years ago Reply

Good


Stenellro Sterron 2 years ago Reply

great questions


anu Ver 2 years ago Reply

nice


Siva Alagu 2 years ago Reply

very usefull.......