Books and Authors General Knowledge Questions and Answers

Related Topics:

General Knowledge : Books and Authors

Following questions are based on the various important books and authors of them which are important for your General Knowledge and for various competitive exams. Books and Authors General Knowledge Multiple Choice Questions with Answers and PDF Download.
1. Who is the author of the recently published book Final Test: Exit Sachin Tendulkar?
[A] Sachin Tendulkar
[B] Kapil Dev
[C] Dilip D’Souza
[D] Yuvraj Singh
[E] None of these

Answer: C. Dilip D’Souza

Explanation:

The book acclaimed widespread popularity as it expressed a very close observation of the two and half days. The book Final Test: Exit Sachin Tendulkar was written by Dilip D’ Souza.
2. “The Organiser” is a weekly magazine published by which among the following organizations?
[A] Bhartiya Janta Party
[B] Rashtriya Swayamsevak Sangh
[C] The Hindu Group
[D] Communist Party of India
[E] None of these

Answer: B. Rashtriya Swayamsevak Sangh

Explanation:

Organiser is the official publication of the Rashtriya Swayamsevak Sangh. It was launched in 1947.
3. Which among the following books is not authored by J K Rowling?
[A] Silkworm
[B] The Casual Vacancy
[C] Spy Man
[D] The Cuckoo’s Calling
[E] None of these

Answer: C. Spy Man

Explanation:

Spyman is a fictional character which happens to be a superhero of a comic book. It was published in the mid-1960s by Harvey Comics' Harvey Thriller imprint.
4. The Avadhuta Gita, which is based on the principles of Advaita Vedanta, is ascribed to __?
[A] Tembe Swami
[B] Pundlik
[C] Dattatreya
[D] None of the above
[E] All of the above

Answer: C. Dattatreya

Explanation:

Apart from Avadhoot Geeta, Dattatreya is also credited as the author of the Tripura Rahasya, a treatise on Advaita Vedanta.
5. Which among the following is the Word of the Year 2014 as per announcement made by Oxford dictionary?
[A] Vape
[B] Selfie
[C] Bestie
[D] Bookaholic
[E] None of these

Answer: A. Vape

Explanation:

Oxford dictionary has announced Vape as the Word of the year 2014. Vape is a utilitarian noun which means to inhale and exhale the vapour produced by an electronic cigarette or similar device.
6. What is the title of the biography of Sachin released recently?
[A] Playing it my way
[B] Playing Cricket
[C] Remembering cricket
[D] Cricket Days
[E] None of these

Answer: A. Playing it my way

Explanation:

Sachin Tendulkar has recently launched his biography namely "Playing It My Way". Sachin gave first copy of the book to his mother Rajni and he presented a copy to his mentor and childhood coach Ramakant Achrekar.
7. Australian author Richard Flanagan won the 50000 pounds Man Booker Prize for which of his work?
[A] The Narrow Road to the Deep North
[B] Wanting
[C] The unknown terrorist
[D] Death of a river guide
[E] None of these

Answer: A. The Narrow Road to the Deep North

Explanation:

Richard Flanagan’s work The Narrow Road to the Deep North is the book which has bagged him the Man Booker Prize for this year.
8. Which among the following is the name of memoir of Malala Yousafzai, published recently in several Indian languages?
[A] In the Line of Fire
[B] Against the veil
[C] I am Malala
[D] Warrior with words
[E] None of these

Answer: C. I am Malala

Explanation:

Malala Yousafzai’s memoir I Am Malala: The Story of the Girl Who Stood Up for Education and was Shot by the Taliban, co-written by British journalist Christina Lamb, was published in October 2013 by Little, Brown and Company in the U.S. and by Weidenfeld & Nicolson in the U.K. It is to be translated in several Indian languages such as Kannada, Tamil, Malayalam and Marathi. Among the options given in above question, In the Line of Fire is a memoir by Pervez Musharraf.
9. The book “Born Again on the Mountain” is authored by which of the following mountaineer?
[A] Bachendri Pal
[B] Arunima Sinha
[C] Santhosh Yadav
[D] Premlata Agarwal
[E] None of these

Answer: B. Arunima Sinha

Explanation:

Arunima Sinha who became the first female amputee to scale Mount Everest is the author of the book “Born Again on the Mountain”.
10. Who among the following is the author of the book “Born Again on the Mountain”?
[A] Pratap Reddy
[B] Arunima Sinha
[C] Prathima Choudry
[D] Aruna Sharma
[E] None of these

Answer: B. Arunima Sinha

Explanation:

Arunima Sinha, who became the first female amputee to scale Mt. Everest, is the author of the book "Born Again On The Mountain".

Comments: (Your feedback is valuable to us)

Sridhar Singupurapu 5 months ago Reply

It's too good


bharti 5 months ago Reply

Nice


Deepak Maya 1 year ago Reply

Some of the answers given below is wrong; Freedom from fear is written by Aung; Ceasar and Cleopetra is written by George Bernard Shaw. Following this link looks odd now; anyways thanks.


ATHUL RAJ SABU 2 years ago Reply

good


PRITAM MANDAL 2 years ago Reply

yes


Harish360 Thadem 2 years ago Reply

GOOD