Biology: Animal Kingdom Questions and Answers - Page 7

Exercise:

Diversity of Living Organisms : Animal Kingdom (Page 7)

(Showing: 61 - 70 out of 120 MCQs)

Animal Kingdom Questions and Answers from Diversity of Living Organisms Section in Biology Quiz.

61. Class bivalvia is characterized by
[A] absence of gills
[B] absence of head
[C] coiled shell
[D] presence of tentacles around mouth

Answer: B. absence of head

62. Silk thread is obtained from silk moth during
[A] Nymph state
[B] Larval state
[C] Pupal state
[D] Adult state

Answer: C. Pupal state

63. Silk fibre contains which proteins?
[A] Mucin and serine
[B] Fibrin and serine
[C] Collagen and elastin
[D] Fibroin and sericine

Answer: D. Fibroin and sericine

64. Reptilian feature of Archaeopteryx is
[A] U shaped furcula
[B] Presence of abdominal ribs
[C] Feathers with barbules
[D] Presence of a beak

Answer: B. Presence of abdominal ribs

65. ______ is not an example of a cnidarian?
[A] Coral
[B] Flatworm
[C] Jellyfish
[D] Hydra

Answer: B. Flatworm

66. "Kala-azar" and "oriental sore" are spread by
[A] Sand fly
[B] Bed Bug
[C] Louse
[D] Fruit fly

Answer: A. Sand fly

67. The cells absent in gastrodermis of Hydra are
[A] Gland cells
[B] Stinging cells
[C] Nutritive cells
[D] Nerve cells

Answer: B. Stinging cells

68. All birds have
[A] omnivorous habit
[B] feathers and can fly
[C] nests to care the babies
[D] calcareous-shelled egg

Answer: D. calcareous-shelled egg

69. Tapeworm is
[A] Digenetic parasite
[B] Nematode
[C] Monogenetic parasite
[D] Annelid

Answer: A. Digenetic parasite

70. Tapeworm does not possess digestive system as it
[A] Doesn't require food
[B] Obtain food through general surface
[C] Does not require solid food
[D] Lives in intestine

Answer: B. Obtain food through general surface


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Md Niraley 7 months ago Reply

Very good question