Biology: Animal Kingdom Questions and Answers - Page 12

Exercise:

Diversity of Living Organisms : Animal Kingdom (Page 12)

(Showing: 111 - 120 out of 120 MCQs)

Animal Kingdom Questions and Answers from Diversity of Living Organisms Section in Biology Quiz.

111. Which one of the following pairs of animals comprises ‘jawless fishes’?
[A] Guppies and hag fishes
[B] Lampreys and eels
[C] Mackerels and Rohu
[D] Lampreys and hag fishes

Answer: D. Lampreys and hag fishes

112. In a sponge the whole inner surface of the asconoid is lined by
[A] Choanocytes
[B] Porocytes
[C] Pinacocytes
[D] Amoebocytes

Answer: A. Choanocytes

113. Which one of the following kinds of animals is triploblastic?
[A] Corals
[B] Flat worms
[C] Sponges
[D] Ctenophores

Answer: B. Flat worms

114. Which one of the following is not a member of the group Eutheria?
[A] Mole
[B] Squirrel
[C] Pangolin
[D] Platypus

Answer: D. Platypus

115. The ______ are undifferentiated embryonic cells and produce the sex cells as well.
[A] Thesocytes
[B] Myocytes
[C] Archaeocytes
[D] Chromocytes

Answer: C. Archaeocytes

116. Who proposed artificial system of classification
[A] John Ray
[B] Lamarck
[C] Linnaeus
[D] Wallace

Answer: C. Linnaeus

117. Who formed the 'key' for identification of animals
[A] John Ray
[B] Theophrastus
[C] Goethe
[D] Georges Cuvier

Answer: A. John Ray

118. Which phylum has a true coelom?
[A] Cnidaria
[B] Mollusca
[C] Porifera
[D] Annelida

Answer: D. Annelida

119. Which organism possesses characteristics of plants and animals?
[A] Bacteria
[B] Monera
[C] Euglena
[D] Mycoplasma

Answer: C. Euglena

120. A fat called blubber could be obtained from
[A] Bats
[B] Porpoises
[C] Dolphin
[D] Blue whale

Answer: D. Blue whale


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Md Niraley 5 months ago Reply

Very good question


;