Synonyms english vocabulary MCQ with answers - Page 8

Related Topics:

English : Synonyms (Page 8)

(Showing: 71 - 80 out of 91 MCQs) Synonyms multiple choice questions and Answers for the bank exams preparation. You should choose the correct meaning of the word out of four given options.
71. Impromptu?
[A] Offhand
[B] Rehearsed
[C] Laughable
[D] Deceptive

Answer: A. Offhand

Explanation:

Impromptu means that something comes out spontaneously without advance preparation.
72. Chivalrous?
[A] Crude
[B] Foreign
[C] Military
[D] Handsome

Answer: C. Military

73. Havoc?
[A] Festival
[B] Sea battle
[C] Disease
[D] Ruin

Answer: D. Ruin

74. Rejuvenate?
[A] Reply
[B] Judge
[C] Renew
[D] Age

Answer: C. Renew

75. Obnoxious?
[A] Dreamy
[B] Daring
[C] Offensive
[D] Visible

Answer: C. Offensive

Explanation:

Something causing disapproval or protest
76. Verbatim?
[A] Word for word
[B] In secret
[C] At will
[D] In summary

Answer: A. Word for word

77. Entice?
[A] Inform
[B] Attract
[C] Observe
[D] Disobey

Answer: B. Attract

Explanation:

Entice means to provoke someone to do something through promises or persuasion. Other synonyms are lure,tempt
78. Acclaim?
[A] Discharge
[B] Divide
[C] Excel
[D] Applaud

Answer: D. Applaud

Explanation:

To acclaim means to praise
79. Stilted?
[A] Artificial
[B] Fashionable
[C] Canonical
[D] Senseless

Answer: A. Artificial

80. Soliloquy?
[A] Figure of speech
[B] Isolated position
[C] Historical Incident
[D] Monologue

Answer: D. Monologue


Comments: (Your feedback is valuable to us)

sunil Kumar 6 months ago Reply

Outstanding


shivaraj 6 months ago Reply

very useful


Naveed Abbasi 7 months ago Reply

Owsm..........


Razafarhan 7 months ago Reply

nice I love it it was exellent for my exam thx very much :D


Anding carlson 8 months ago Reply

very good , and so interesting


andrew 8 months ago Reply

very good and useful thanks


Rafi Ullah 03023742535 2 years ago Reply

Good synonymous for preparation of nts test


Ashraf Ashay 2 years ago Reply

Its very useful

ugg store in 2 years ago