Synonyms english vocabulary MCQ with answers - Page 7

Related Topics:

English : Synonyms (Page 7)

(Showing: 61 - 70 out of 91 MCQs) Synonyms multiple choice questions and Answers for the bank exams preparation. You should choose the correct meaning of the word out of four given options.
61. Ludicrous?
[A] Profitable
[B] Ridiculous
[C] Excessive
[D] Undesireable

Answer: B. Ridiculous

Explanation:

Ludicrous is something which invite ridicule. Something absurd.Other synonyms are idiotic, farcical
62. Intrepid?
[A] Moist
[B] Rude
[C] Tolerant
[D] Fearless

Answer: D. Fearless

Explanation:

Those who are invulnerable to some kind of fear are intrepid.
63. Filch?
[A] Hide
[B] Steal
[C] Swindle
[D] Covet

Answer: B. Steal

Explanation:

To filch means to steal.Pilfer is another synonym.
64. Urbane?
[A] Well-dressed
[B] Friendly
[C] Polished
[D] Prominent

Answer: C. Polished

Explanation:

Urbane means to show high degree of refinement such as polished behaviour
65. Decant?
[A] Bisect
[B] Pour off
[C] Speak widly
[D] Bequeath

Answer: B. Pour off

Explanation:

To decant means to make a liquid flow out from a container.
66. Antithesis?
[A] Contract
[B] Examination
[C] Conclusion
[D] Opposite

Answer: D. Opposite

Explanation:

Antithesis is something exactly opposite.
67. Heretical?
[A] Heathenish
[B] Rash
[C] Quaint
[D] Unorthodox

Answer: D. Unorthodox

Explanation:

When there is a departure from accepted beliefs or standards or orthidox thoughts, it is heretical.
68. Opulent?
[A] Poor
[B] Begger
[C] Rich
[D] None of These

Answer: C. Rich

69. Infatuate
[A] Illusion
[B] Manipulate
[C] Decamp
[D] none of these

Answer: B. Manipulate

70. Cache
[A] Memory
[B] Hidden place
[C] Shelter
[D] none of these

Answer: A. Memory


Comments: (Your feedback is valuable to us)

sunil Kumar 5 months ago Reply

Outstanding


shivaraj 5 months ago Reply

very useful


Naveed Abbasi 5 months ago Reply

Owsm..........


Razafarhan 6 months ago Reply

nice I love it it was exellent for my exam thx very much :D


Anding carlson 6 months ago Reply

very good , and so interesting


andrew 7 months ago Reply

very good and useful thanks


Rafi Ullah 03023742535 2 years ago Reply

Good synonymous for preparation of nts test


Ashraf Ashay 2 years ago Reply

Its very useful

ugg store in 1 year ago


;