Synonyms english vocabulary MCQ with answers - Page 6

Related Topics:

English : Synonyms (Page 6)

(Showing: 51 - 60 out of 91 MCQs) Synonyms multiple choice questions and Answers for the bank exams preparation. You should choose the correct meaning of the word out of four given options.
51. Turbulence?
[A] Treachhery
[B] Triumph
[C] Commotion
[D] Overflow

Answer: C. Commotion

Explanation:

Commotion means an disorderly outbrust.
52. Defer?
[A] Discourage
[B] Minimize
[C] Postpone
[D] Estimate

Answer: C. Postpone

Explanation:

Other synonyms are putt off, setback
53. Adage?
[A] Proverb
[B] Youth
[C] Supplement
[D] Hardness

Answer: A. Proverb

Explanation:

An adage is a proverb or byword
54. Ensue?
[A] Compel
[B] Plead
[C] Remain
[D] Follow

Answer: D. Follow

Explanation:

Ensue is a verb which means to happen afterward as a consequence or result.
55. Zenith?
[A] Lowest Point
[B] Middle
[C] Compass
[D] Summit

Answer: D. Summit

Explanation:

Aenith means summit, top,celestial point
56. Zenith?
[A] Lowest Point
[B] Middle

Answer: A. Lowest Point

Explanation:

Zenith means summit, top,celestial point
57. Hypothetical?
[A] Magical
[B] Theoretical
[C] Visual
[D] Two-faced

Answer: B. Theoretical

Explanation:

Hypothetical means something based primarily on surmise rather than adequate evidence. Other synonyms are conjectural, suppositious.
58. Superficial?
[A] Shallow
[B] Aged
[C] Unusually fine
[D] Proud

Answer: A. Shallow

Explanation:

Superficial means something shallow, not deep intellectualism or emotionally. Trivial is another synonym
59. Disparage?
[A] Separate
[B] Belittle
[C] Compare
[D] Imitate

Answer: B. Belittle

Explanation:

Disparage means to express negative impression about something.
60. Protagonist?
[A] Prophet
[B] Convert
[C] Explorer
[D] Champion

Answer: D. Champion

Explanation:

Protagonist is somebody who backs a politician or a team etc. Protagonist can be a champion of some cause.

Comments: (Your feedback is valuable to us)

sunil Kumar 5 months ago Reply

Outstanding


shivaraj 5 months ago Reply

very useful


Naveed Abbasi 6 months ago Reply

Owsm..........


Razafarhan 6 months ago Reply

nice I love it it was exellent for my exam thx very much :D


Anding carlson 7 months ago Reply

very good , and so interesting


andrew 7 months ago Reply

very good and useful thanks


Rafi Ullah 03023742535 2 years ago Reply

Good synonymous for preparation of nts test


Ashraf Ashay 2 years ago Reply

Its very useful

ugg store in 1 year ago