Synonyms english vocabulary MCQ with answers - Page 4

Related Topics:

English : Synonyms (Page 4)

(Showing: 31 - 40 out of 91 MCQs) Synonyms multiple choice questions and Answers for the bank exams preparation. You should choose the correct meaning of the word out of four given options.
31. VEHEMENT?
[A] Thorough
[B] Smooth-running
[C] Airy
[D] Forceful

Answer: D. Forceful

Explanation:

Forceful fierce , violent , Marked by extreme intensity of emotions or convictions; inclined to react violently; fervid
32. REMUNERATION?
[A] Understanding
[B] Protest
[C] Finality
[D] Compensation

Answer: D. Compensation

33. FRIVOLITY?
[A] Lightness
[B] Ornamentation
[C] Irritability
[D] Impurity

Answer: A. Lightness

34. AURA?
[A] Bitterness
[B] Prophet
[C] Delight
[D] Distinctive atmosphere

Answer: D. Distinctive atmosphere

35. PERSONABLE?
[A] Self-centered
[B] Initimate
[C] Attractive
[D] Sensitive

Answer: C. Attractive

36. RESILIENCE?
[A] Submission
[B] Determination
[C] Elasticity
[D] Recovery

Answer: C. Elasticity

Explanation:

Elasticity The physical property of a material that can return to its original shape or position after deformation that does not exceed its elastic limit
37. ANALOGY?
[A] Similarity
[B] Distinction
[C] Transposition
[D] Variety

Answer: A. Similarity

38. FACETIOUS?
[A] Obscene
[B] Complimentary
[C] Shrewd
[D] Witty

Answer: D. Witty

39.

DIATRIBE?

[A] Debate
[B] Tirade
[C] Monologue
[D] Oration

Answer: B. Tirade

40. MALEDICTION?
[A] Curse
[B] Tactless remark
[C] Epitaph
[D] Grammatical error

Answer: A. Curse


Comments: (Your feedback is valuable to us)

sunil Kumar 5 months ago Reply

Outstanding


shivaraj 5 months ago Reply

very useful


Naveed Abbasi 5 months ago Reply

Owsm..........


Razafarhan 6 months ago Reply

nice I love it it was exellent for my exam thx very much :D


Anding carlson 6 months ago Reply

very good , and so interesting


andrew 7 months ago Reply

very good and useful thanks


Rafi Ullah 03023742535 2 years ago Reply

Good synonymous for preparation of nts test


Ashraf Ashay 2 years ago Reply

Its very useful

ugg store in 1 year ago


;