Synonyms english vocabulary MCQ with answers - Page 2

Related Topics:

English : Synonyms (Page 2)

(Showing: 11 - 20 out of 91 MCQs) Synonyms multiple choice questions and Answers for the bank exams preparation. You should choose the correct meaning of the word out of four given options.
11. SAGE?
[A] Wise man
[B] Era
[C] Tropical tree
[D] Fool

Answer: A. Wise man

12. ADMONISH?
[A] Polish
[B] Distribute
[C] Escape
[D] Caution

Answer: D. Caution

Explanation:

Caution To admonish means to warn or to caution. Other similar words are Reprimand; express disapproval etc.
13. BESET?
[A] Plead
[B] Deny
[C] Perplex
[D] Deprive

Answer: C. Perplex

Explanation:

Perplex To annoy, to harras, to perplex, to molest even
14. FIGMENT?
[A] Ornamental openwork
[B] Perfume
[C] Invention
[D] Undeveloped

Answer: C. Invention

Explanation:

Invention Figment is basically an idea or thought which may lead to an invention.
15. GLIB?
[A] Dull
[B] Fluent
[C] Thin
[D] Sharp

Answer: A. Dull

Explanation:

Dull Something which lacks depth , only superficial , A Glib toungue means Artfully persuasive in speech
16. COALESCE?
[A] Associate
[B] Conspire
[C] Combine
[D] Cover

Answer: C. Combine

Explanation:

Combine Coalesce means to combine different elements
17. QUACK?
[A] Clown
[B] Dressmaker
[C] Philanthropist
[D] Charlatan

Answer: D. Charlatan

18. GAUCHE?
[A] Clumsy
[B] Impudent
[C] Stupid
[D] Foreign

Answer: A. Clumsy

Explanation:

Clumsy Gauche means lacking social etiquette. Unpolished to graceless are another words.
19. REDUNDANT?
[A] Necessary
[B] Diminishing
[C] Plentiful
[D] Superfluous

Answer: D. Superfluous

Explanation:

Superfluous
20. ATROPHY?
[A] Wither
[B] Grow
[C] Soften
[D] Spread

Answer: A. Wither

Explanation:

Wither

Comments: (Your feedback is valuable to us)

sunil Kumar 5 months ago Reply

Outstanding


shivaraj 5 months ago Reply

very useful


Naveed Abbasi 5 months ago Reply

Owsm..........


Razafarhan 6 months ago Reply

nice I love it it was exellent for my exam thx very much :D


Anding carlson 6 months ago Reply

very good , and so interesting


andrew 7 months ago Reply

very good and useful thanks


Rafi Ullah 03023742535 2 years ago Reply

Good synonymous for preparation of nts test


Ashraf Ashay 2 years ago Reply

Its very useful

ugg store in 1 year ago


;