Preposition - English Vocabulary Questions With Answers

Related Topics:

English : Preposition

Following are the multiple choice questions on English Vocabulary Preposition. Directions : In the following sentences you should think the most appropriate preposition out of four options.
1. There is no use ........ going there at this time.
[A] at
[B] in
[C] on
[D] off

Answer: D. off

2. He complains ....... headache.
[A] of
[B] off
[C] from
[D] about

Answer: A. of

3. They went to Agra ..... bus.
[A] of
[B] in
[C] by
[D] from

Answer: C. by

4. I am writing this essay.......blue ink .
[A] In
[B] with
[C] from
[D] on

Answer: A. In

5. She has three children......her first husband.
[A] of
[B] in
[C] by
[D] from

Answer: C. by

6. He congratulated you......your promotion.
[A] in
[B] on
[C] of
[D] for

Answer: C. of

7. She jumped......the river.
[A] on
[B] in
[C] into
[D] to

Answer: C. into

8.

The jug is fill.....milk.

[A] of
[B] with
[C] in
[D] upon

Answer: A. of

9. My wife is good....... French.
[A] in
[B] on
[C] with
[D] at

Answer: D. at

10. I am fond ....... reading novel
[A] of
[B] by
[C] on
[D] with

Answer: A. of


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Adnora 4 weeks ago Reply

This is very helpful in times of need. Thank you.


omvir singh 4 weeks ago Reply

Nice guru


siddaraju 1 month ago Reply

it is very good sir


hh 2 months ago Reply

very goog


mazhar 2 months ago Reply

good


Razafarhan 3 months ago Reply

not good but ok but seriously some are wrong >:C

Razafarhan 2 months ago

SERIOUSLY THE QUESTIONS!!!


sadaf 3 months ago Reply

gud


Kuntal das 5 months ago Reply


Very effective for me.
But silly mistack


anirban kar 6 months ago Reply

There are silly mistakes in questions. answers are erroneous. For example,Ans of Q.No. 1,6 etc.


kalai 6 months ago Reply

It is very useful for me... Thank you......


ktk 6 months ago Reply

ali said he would collect the percel when he .........
would come
will come
comes
none of these


Mitali chatterjee 8 months ago Reply

Thank you


meenakshi 8 months ago Reply

He congratulated you......on your promotion. not of


Micheal chisheta 11 months ago Reply

I need more prepositions and preposition phrases please send me.


Jash 1 year ago Reply

I liked it very much... Thank u. It is good for my level and note that some Answers are wrong


Aum Davda 1 year ago Reply

Some answers are ridiculously wrong


ABHIMANYU SHARMA 1 year ago Reply

Several answers are wrong like congratulated you 'on' your promotion.
First question is also wrong with answer 'off'.
I wont practice here.


Yungh 1 year ago Reply

The questions are very Useful, but compound prepositions should have been added; even prepositional phrases.


;