One Word Substitution - English Vocabulary Questions and answers - Page 8

Exercise:

English : One Word Substitution (Page 8)

(Showing: 71 - 80 out of 131 MCQs) Here is the quiz of one words corresponding to long sentences in english vocabulary.
71. The study of art of printing is ?
[A] penology
[B] graphology
[C] typography
[D] astrology

Answer: C. typography

72. One whose field of study is about insects is ?
[A] bacteriologist
[B] entomologist
[C] zoologist
[D] economist

Answer: B. entomologist

73. One who study the history of development of mankind is ?
[A] botanist
[B] historian
[C] economist
[D] anthropologist

Answer: B. historian

74. The medical graduate serving as a apprentice in a hospital taking medical training is an ?
[A] oculist
[B] intern
[C] cardiology
[D] neurologist

Answer: B. intern

75. The person who specializes in strengthening of crooked teeth?
[A] orthodontist
[B] optician
[C] podiatrist
[D] optometrist

Answer: A. orthodontist

76. Treatment of diseases by drugs whose effect on the bosy is the opposite of the disease.
[A] homepathy
[B] pathology
[C] cardiology
[D] allopathy

Answer: D. allopathy

77. The doctor who specializes in dianosis of internal organs.
[A] psychiatrist
[B] internist
[C] optometrist
[D] neurologist

Answer: B. internist

78. The doctor who specializes in the treatment of corns ?
[A] podiatrist
[B] oculist
[C] optician
[D] cardiologist

Answer: A. podiatrist

79. The doctor who specializes in the treatment of nervous system.
[A] oculist
[B] optician
[C] obstetrician
[D] neurologist

Answer: D. neurologist

80. The doctor who specializes in the treatment of heart diseases.
[A] cardiologist
[B] oculist
[C] pediatrician
[D] optician

Answer: A. cardiologist


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Adolf Hitler 6 months ago Reply

Useless


anshu 1 year ago Reply

please check 68th

dev 9 months ago

Zoologist hona chahiye

Knowledge seeker 3 months ago

Dev. agreed with you


Fatin Amirah 1 year ago Reply

fantastic


Ravina Sidhu 1 year ago Reply

gfhf


;