One Word Substitution - English Vocabulary Questions and answers - Page 6

Exercise:

English : One Word Substitution (Page 6)

(Showing: 51 - 60 out of 131 MCQs) Here is the quiz of one words corresponding to long sentences in english vocabulary.
51. A person who is very formal in etiquette
[A] genius
[B] literate
[C] punctilious
[D] obdurate

Answer: C. punctilious

52. To be expert in using hands
[A] dexterous
[B] crude
[C] ingenuous
[D] versatile

Answer: A. dexterous

53. A person who is jovial and fond of festivities.
[A] sceptic
[B] nihilist
[C] convivialist
[D] philatelist

Answer: C. convivialist

54. A person who has great devotion for religious rites.
[A] fanatic
[B] bigot
[C] zealous
[D] devoice

Answer: D. devoice

55. The principle of living and acting for welfare of others.
[A] altrusim
[B] asceticism
[C] egoism
[D] misogynism

Answer: A. altrusim

56. A person whose thoughts are turned inward and who never opens his heart to others.
[A] extrovert
[B] introvert
[C] sceptic
[D] ambivert

Answer: B. introvert

57. A person who possesses both introverted and extroverted interests is a ?
[A] ascetic
[B] convicialist
[C] ambivert
[D] misanthrope

Answer: C. ambivert

58. A person who has a passion for stealing is a ?
[A] kleptomaniac
[B] introvert
[C] egoist
[D] misogynist

Answer: A. kleptomaniac

59. The study of derivation of words is ?
[A] etymology
[B] physics
[C] astrology
[D] zoology

Answer: A. etymology

60. The study of insects is ?
[A] botany
[B] biology
[C] entomology
[D] astropomy

Answer: C. entomology


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Adolf Hitler 10 months ago Reply

Useless


anshu 1 year ago Reply

please check 68th

dev 1 year ago

Zoologist hona chahiye

Knowledge seeker 7 months ago

Dev. agreed with you


Fatin Amirah 2 years ago Reply

fantastic


Ravina Sidhu 2 years ago Reply

gfhf