One Word Substitution - English Vocabulary Questions and answers - Page 4

Exercise:

English : One Word Substitution (Page 4)

(Showing: 31 - 40 out of 131 MCQs) Here is the quiz of one words corresponding to long sentences in english vocabulary.
31. The science of the origin,nature and course of disease.
[A] psychology
[B] philology
[C] neurology
[D] pathology

Answer: D. pathology

32. A person of infirm body or sickly constitution
[A] vandalilsm
[B] valetudinarian
[C] versatile
[D] verbose

Answer: B. valetudinarian

33. To change hospitality into friendship
[A] complicate
[B] castigate
[C] surrogate
[D] placate

Answer: D. placate

34. To induce to have sexual intercouse.
[A] seduce
[B] lax
[C] incite
[D] entice

Answer: A. seduce

35. To set free from restraint or bondage
[A] manipulate
[B] emancipate
[C] conjecture
[D] detest

Answer: B. emancipate

36. Capable of dealing with many subjects
[A] stoic
[B] popular
[C] versatile
[D] gregarious

Answer: C. versatile

37. An irrational fear of death
[A] thanatophobia
[B] hydrophobia
[C] cynophobia
[D] egomania

Answer: A. thanatophobia

38. Ungovernable sexual desire on part of a woman.
[A] plutomania
[B] nymphomania
[C] nyctophobia
[D] monomania

Answer: B. nymphomania

39. A person who belives in lawlessness is a follower of?
[A] individualism
[B] atheism
[C] scepticism
[D] anarchism

Answer: D. anarchism

40. An abnormal craving for drinking.
[A] egomania
[B] bibliomania
[C] dipsomania
[D] plutomania

Answer: C. dipsomania


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Adolf Hitler 8 months ago Reply

Useless


anshu 1 year ago Reply

please check 68th

dev 11 months ago

Zoologist hona chahiye

Knowledge seeker 5 months ago

Dev. agreed with you


Fatin Amirah 1 year ago Reply

fantastic


Ravina Sidhu 1 year ago Reply

gfhf


;