One Word Substitution - English Vocabulary Questions and answers - Page 3

Exercise:

English : One Word Substitution (Page 3)

(Showing: 21 - 30 out of 131 MCQs) Here is the quiz of one words corresponding to long sentences in english vocabulary.
21. Process of thought.
[A] Commiseration
[B] Cerebration
[C] Insinuation
[D] Machination

Answer: B. Cerebration

22. The passage of soul after death from one body to another.
[A] Transmutations
[B] Post diedem
[C] Metamorphosis
[D] Transmigration

Answer: D. Transmigration

23. Having no beginning or end to its existance
[A] Eternal
[B] Obscure

Answer: A. Eternal

Explanation:

Existing always; without an end or beginning is term as "ETERNAL"
24. One who is well-versed in any subject a critical judge of any art, particularly fine arts?
[A] Veteran
[B] Philistine
[C] Dilettante
[D] Connoisseur

Answer: D. Connoisseur

25. A person who is against the standards of ordinary society especially in dressing..
[A] Joker
[B] Hippy
[C] Scapegoat
[D] Butt

Answer: B. Hippy

26. A story in which ideas are symbolized as people
[A] Allegory
[B] Fable
[C] Legend
[D] Parable

Answer: A. Allegory

27. A person who regards the whole world as his country
[A] Patriot
[B] Nationalist
[C] Cosmopolitan
[D] Metropolitan

Answer: C. Cosmopolitan

28. Simplest and smallest form of plant life, present in air, Water and soil; essential to Life but may cause disease
[A] Virus
[B] Amoeba
[C] Bacteria
[D] Toxin

Answer: C. Bacteria

29. Person who believes in the existance of God
[A] Opaque
[B] Theist
[C] Ominiscient
[D] Atheist

Answer: B. Theist

30. An animal story with a moral
[A] Fable
[B] Tale
[C] Anecdote
[D] Parable

Answer: A. Fable


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Adolf Hitler 6 months ago Reply

Useless


anshu 1 year ago Reply

please check 68th

dev 9 months ago

Zoologist hona chahiye

Knowledge seeker 3 months ago

Dev. agreed with you


Fatin Amirah 1 year ago Reply

fantastic


Ravina Sidhu 1 year ago Reply

gfhf


;