One Word Substitution - English Vocabulary Questions and answers

Exercise:

English : One Word Substitution

Here is the quiz of one words corresponding to long sentences in english vocabulary.
1. One who firmly believes in fate or destiny ?
[A] Gratis
[B] Dermatologist
[C] Fatalist
[D] Honorary

Answer: C. Fatalist

Explanation:

Strong believer in fate is called fatalist
2. A disease or accident which ends in death?
[A] Fatal
[B] Drawn
[C] Fastidious
[D] Illegal

Answer: A. Fatal

Explanation:

Other words which can be used in place of fatal are deadly, mortal or killing. Basically fatal is a disease or accident which leads people to death.
3. A supporter of the cause of women ?
[A] Effeminate
[B] Loquacious
[C] Sophist
[D] Feminist

Answer: D. Feminist

Explanation:

A feminist is a person who believes that women should have the same rights and opportunities as men.
4. The murder of brother ?
[A] Genocide
[B] Fratricide
[C] Sororicide
[D] Suicide

Answer: B. Fratricide

Explanation:

One who has killed one's brother or sister is called fratricide.
5. Without payment or free of cost ?
[A] Gratis
[B] Hedonist
[C] Stoic
[D] Precious

Answer: A. Gratis

Explanation:

Gratis is something free of cost.
6. One who talks too much ?
[A] Quite
[B] Garrulous
[C] Pregnable
[D] Illogical

Answer: B. Garrulous

Explanation:

Other synonyms for Garrulous are chattering, chatty.
7. Eliminating or killing of a whole race ?
[A] Germicide
[B] Homicide
[C] Genocide
[D] Suicide

Answer: C. Genocide

8. Doctor for skin disease?
[A] Dermatologist
[B] Cardiologist
[C] Psychiatrist
[D] Paediatrician

Answer: A. Dermatologist

Explanation:

Dermatologist takes care of diseases, in the widest sense, and some cosmetic problems of the skin, scalp, hair, and nails.
9. One who does a thing for pleasure and not as profession.
[A] Philanderer
[B] Amateur
[C] Empirical
[D] Imposter

Answer: B. Amateur

10. Government by the priests or a government which has its state religion.
[A] Thearach
[B] Aristocracy
[C] Oligarchy
[D] Theocracy

Answer: D. Theocracy


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Adolf Hitler 7 months ago Reply

Useless


anshu 1 year ago Reply

please check 68th

dev 9 months ago

Zoologist hona chahiye

Knowledge seeker 4 months ago

Dev. agreed with you


Fatin Amirah 1 year ago Reply

fantastic


Ravina Sidhu 1 year ago Reply

gfhf


;