English - Idioms and Phrases Questions and Answers

Related Topics:

English : Idioms and Phrases

The Verbal ability questions and answers on Idioms and Phrases for SSC CGL Tier 1 Exam, SBI PO Exams, Interviews and Competitive Examinations. We are looking forward to distribute idioms and phrases with meanings and examples pdf download.
Directions : In the following sentences you should think the most appropriate meaning for the Idioms out of four options.
1. All and Sundry ?
[A] Everybody without distinction
[B] only rich person
[C] together
[D] selected people

Answer: A. Everybody without distinction

2. At arm's length ?
[A] Length of arm
[B] At a distance
[C] Insult
[D] Very near

Answer: B. At a distance

3. At daggers drawn ?
[A] real cause
[B] to be puzzled
[C] at enmity
[D] at friendship

Answer: C. at enmity

4. Bag and baggage ?
[A] All the clothing
[B] Without any belonging
[C] Leave
[D] With all one's belongings

Answer: D. With all one's belongings

5. Bed of roses ?
[A] very soft bed
[B] dull life
[C] belong to
[D] full of joys

Answer: D. full of joys

6. By leaps and bounds ?
[A] very fast
[B] very slow
[C] in details
[D] aimlessly

Answer: A. very fast

7. In cold blood ?
[A] in full operation
[B] unintentionally
[C] deliberately
[D] aimlessly

Answer: C. deliberately

8. In the teeth of ?
[A] real cause
[B] in the face of
[C] in the end
[D] to chase

Answer: B. in the face of

9. Ins and Outs ?
[A] no details
[B] finally
[C] major share
[D] full details

Answer: D. full details

10. Lions share ?
[A] look angrily
[B] major share
[C] minor share
[D] heart of the prey

Answer: B. major share


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Ankit Pandwar 1 month ago Reply

very useful


nagaraj santhosh 9 months ago Reply

very useful for my students


Liana alexa t. Aguila 11 months ago Reply

Very good


arjun 1 year ago Reply

nice site.. useful


;