System software & compiler design Questions and Answers

Related Topics:

Computer Science : System software & compiler design

Following questions are based on the System software & compiler design that covers almost all the aspects about the subject.
1. Memory ?
[A] is an device that performs a sequence of operations specified by instructions in memory
[B] is the device where information is stored
[C] is a sequence of instructions

Answer: B. is the device where information is stored

2. Assembler is a machine dependent, because of?
[A] Macro definition table(MDT)
[B] Pseudo operation table(POT)
[C] Argument list array(ALA)
[D] Mnemonics operation table(MOT)

Answer: D. Mnemonics operation table(MOT)

3. A program ?
[A] is a device that performs a sequence of operations specified by instructions in memory
[B] is the device where information is stored
[C] is a sequence of instructions

Answer: C. is a sequence of instructions

4. Macro processor is an inbuilt function of ?
[A] Loader
[B] Editor
[C] Linker
[D] Assembler

Answer: D. Assembler

5. A processor ?
[A] is a device that performs a sequence of operations specified by instructions in memory
[B] is the device where information is stored
[C] is a sequence of instructions

Answer: A. is a device that performs a sequence of operations specified by instructions in memory

6. Storage mapping is done by ?
[A] Loader
[B] Linker
[C] Operating system
[D] Compiler

Answer: D. Compiler

7. Assembler is ?
[A] A program that places programs into memory an prepares them for execution
[B] A program that automate the translation of assembly language into machine language
[C] A program that accepts a program written in high level language and produces an object program
[D] Is a program that appears to execute a source program as if it were machine language

Answer: B. A program that automate the translation of assembly language into machine language

8. Forward reference table(FRT) is arranged like ?
[A] Stack
[B] Queue
[C] Linked list
[D] Double linked list

Answer: C. Linked list

9. An interpreter is ?
[A] A program that places programs into memory an prepares them for execution
[B] A program that automate the translation of assembly language into machine language
[C] A program that accepts a program written in high level language and produces an object program
[D] Is a program that appears to execute a source program as if it were machine language

Answer: D. Is a program that appears to execute a source program as if it were machine language

10. Which of the following derivation a top-down parser use while parsing an input string? The input is assumed to be scanned in left to right order ?
[A] Leftmost derivation
[B] Leftmost derivation traced out in reverse
[C] Rightmost derivation
[D] Rightmost derivation traced out in reverse

Answer: A. Leftmost derivation


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Radu Haging 2 months ago Reply

I LIKE TO THANKS TO THIS UP-LOADER MAN


virender 6 months ago Reply

Thanks but need at least 100 question


HIFZURRAHAMAN 7 months ago Reply

Your Question is good but add atleast 100 to 300 question on every topic....


hassan saba 1 year ago Reply

Thanx


rups 1 year ago Reply

really helpful


ikram jehangir khan 1 year ago Reply

very nice dear