Software Engineering Multiple Choice Questions and Answers

Related Topics:

Computer Science : Software Engineering

Software engineering is an expanded area in the field of computer science.Following are the quiz questions related to software engineering for the preparation of various competitive exams.
1. A good specification should be?
[A] unambiguous
[B] distinctly specific
[C] functional
[D] all of these

Answer: D. all of these

2. Which of the following is a tool in design phase?
[A] abstraction
[B] refinement
[C] information hiding
[D] all of above three

Answer: D. all of above three

3. Information hiding is to hide from user details
[A] that re relevant to him
[B] that are not relevant to him
[C] that may be maliciously handled by him
[D] that are confidential

Answer: C. that may be maliciously handled by him

4. In object oriented design of software which of the following is not true?
[A] objects inherit the properties of the class
[B] classes are defined based on the attributes of the object
[C] objects can belong to two classes
[D] classes are always different

Answer: C. objects can belong to two classes

5. Design phase includes?
[A] data,architectural and procedural designs only
[B] architectural,procedural and interface design only
[C] data,architectural and interface design only
[D] data,architectural interface and procedural design

Answer: D. data,architectural interface and procedural design

6. Data structure suitable for an application discussed in?
[A] data design
[B] architectural design
[C] procedural design
[D] interface design

Answer: A. data design

7. Design phase will usually be?
[A] top-down
[B] bottom-up
[C] random
[D] center fingring

Answer: A. top-down

8. Assertion and condition which are true at the point of execution
[A] always
[B] sometimes
[C] many times
[D] no times

Answer: A. always

9. What is meant by a dedicated computer?
[A] Which is used by one person only
[B] Which is assigned one and only one task
[C] Which uses one kind of software
[D] Which is meant for application software

Answer: B. Which is assigned one and only one task

10. The name for the way that computers manipulate data into information is called:
[A] programming
[B] processing
[C] organizing
[D] storing

Answer: B. processing


Comments: (Your feedback is valuable to us)

suni 1 month ago Reply

very good information


HIFZURRAHAMAN 2 months ago Reply

Good question please update more question also for higher level exams...


Suman deb 8 months ago Reply

So nice


Nagarjuna 10 months ago Reply

Gud mcq


kumar 1 year ago Reply

super , very useful for fresher


SANTHIYA PALANIYAPPAN 1 year ago Reply

NICE..


vinitha rajendran 1 year ago Reply

good one


Fakhry Hejazy 1 year ago Reply

good pdf


;