Operating System Questions And Answers - Computer Science MCQ - Page 9

Exercise:

Computer Science : Operating System (Page 9)

(Showing: 81 - 90 out of 94 MCQs) Operating System is the main function-able part of our computer system. The operating system multiple choice questions and answers are discussed as below along with their explanations as necessary.
81. Since viruses are only a form of software , they primarily infect---
[A] programs
[B] data
[C] hardware

Answer: A. programs

82. Since viruses are only a form of software , they primarily infect---
[A] programs
[B] data
[C] hardware

Answer: A. programs

83. the software that performs the specific jobs to be done in a business is called---
[A] system software
[B] application software
[C] utilities

Answer: B. application software

84. A popular operting system used with micro computer is---
[A] DOS
[B] UNIX
[C] XENIX

Answer: A. DOS

85. A system program which helps the execution of user programs is known as---
[A] system software
[B] operating system
[C] application program

Answer: B. operating system

86. A computer program that instruct other programs to perform a particular type of operation is---
[A] system software
[B] compiler
[C] Interpreter

Answer: A. system software

87. What type of computer programming is used for airplane ticket reservation system ?
[A] multi programming
[B] real time programming
[C] time sharing

Answer: B. real time programming

88. Group of instructions that directs a computer is called---
[A] programs
[B] Logic
[C] memory

Answer: A. programs

89. The processes of starting or restarting a computer system by loading instruction from a secondary storage device into the completer memory is called----
[A] duping
[B] Booting
[C] padding

Answer: B. Booting

90. Multi user systems provided cost savings for small business because they use a single processing unit to link several---
[A] Dumb terminals
[B] mainframes
[C] workstations

Answer: A. Dumb terminals


Comments: (Your feedback is valuable to us)

vijay kumar 2 months ago Reply

6. In the blocked state ?
[A] the processes waiting for I/O are found
[B] the process which is running is found
[C] the processes waiting for the processor are found
[D] none of the above
Answer: A. the processes waiting for I/O are found
ans is incorrect
In some website ans C is OK


Deb 3 months ago Reply

its really helpful for technical exam.thans .


raju kande 4 months ago Reply

This is excellent


usman 6 months ago Reply

70th is D: data inconsistency, not redundancy. redundancy is unusual repetition of data.


Tester 8 months ago Reply

Testing


mir mudasir 11 months ago Reply

useful questions for exams


mir mudasir 11 months ago Reply

useful questions for exams


mir mudasir 11 months ago Reply

useful questions for exams


JAMAL 11 months ago Reply

Q 69 answer is wrong at correct answer is option C


sathish 11 months ago Reply

94 th Question answer MULTIPLEXING.. not multiprogramming...


rekha 1 year ago Reply

94th question's answer should be multiprogramming

sathish 11 months ago

That answer is Multiplexing


karthi 1 year ago Reply

good


ibrahim bere 1 year ago Reply

Great effort,i like it.


nare 1 year ago Reply

thank u


Butterfly 1 year ago Reply

how can i download them?


DILIP PRAJAPATI 1 year ago Reply

good collection


vahida 1 year ago Reply

nice collection.


sachin 1 year ago Reply

Thanks


Saleem Salamat 1 year ago Reply

good knowledge


Solbin 1 year ago Reply

good


;