Operating System Questions And Answers - Computer Science MCQ - Page 8

Exercise:

Computer Science : Operating System (Page 8)

(Showing: 71 - 80 out of 94 MCQs) Operating System is the main function-able part of our computer system. The operating system multiple choice questions and answers are discussed as below along with their explanations as necessary.
71. What is the name given to the database management system which is able to handle full text data, image data, audio & video?
[A] full media
[B] multimedia

Answer: B. multimedia

72. Which of the following is the gretest advantage of the spreadsheet?
[A] what-if
[B] Variable entry
[C] cross footing

Answer: B. Variable entry

73. A software package to implement a data base is----
[A] system analysis
[B] DBMS
[C] DASD

Answer: B. DBMS

74. A file containing relatively permanent data is---
[A] master file
[B] random file
[C] sequential file

Answer: A. master file

75. Using windows Explorer, a plus(+) sign in front of a folder indicates----
[A] an open folder
[B] the folder contains subfolder
[C] the text file

Answer: B. the folder contains subfolder

76. MS_dos is a ----- operating system.
[A] user-friendly
[B] command-driven

Answer: B. command-driven

77. Linux is a(n) ----operating system.
[A] open source
[B] mac
[C] windows

Answer: A. open source

78. During the boot process, the ---- looks for the system files.
[A] CD
[B] BIOS
[C] CPU
[D] DVD

Answer: B. BIOS

79. all of the following are examples of real security & privacy risks except---------
[A] spam
[B] hackers
[C] viruses

Answer: A. spam

80. A hard disk becomes totaly inaccessible when a computer virus corrupts its.
[A] partition table
[B] route directory

Answer: A. partition table


Comments: (Your feedback is valuable to us)

vijay kumar 2 months ago Reply

6. In the blocked state ?
[A] the processes waiting for I/O are found
[B] the process which is running is found
[C] the processes waiting for the processor are found
[D] none of the above
Answer: A. the processes waiting for I/O are found
ans is incorrect
In some website ans C is OK


Deb 4 months ago Reply

its really helpful for technical exam.thans .


raju kande 4 months ago Reply

This is excellent


usman 6 months ago Reply

70th is D: data inconsistency, not redundancy. redundancy is unusual repetition of data.


Tester 8 months ago Reply

Testing


mir mudasir 11 months ago Reply

useful questions for exams


mir mudasir 11 months ago Reply

useful questions for exams


mir mudasir 11 months ago Reply

useful questions for exams


JAMAL 11 months ago Reply

Q 69 answer is wrong at correct answer is option C


sathish 11 months ago Reply

94 th Question answer MULTIPLEXING.. not multiprogramming...


rekha 1 year ago Reply

94th question's answer should be multiprogramming

sathish 11 months ago

That answer is Multiplexing


karthi 1 year ago Reply

good


ibrahim bere 1 year ago Reply

Great effort,i like it.


nare 1 year ago Reply

thank u


Butterfly 1 year ago Reply

how can i download them?


DILIP PRAJAPATI 1 year ago Reply

good collection


vahida 1 year ago Reply

nice collection.


sachin 1 year ago Reply

Thanks


Saleem Salamat 1 year ago Reply

good knowledge


Solbin 1 year ago Reply

good