Microsoft Office - MS Word Multiple Choice Questions and Answers

Related Topics:

Computer Science : MS Word

This is Microsoft Office Questions and Answers Section on MS Word 2003 and 2007 Quiz. These MS Word MCQs with Answers PDF will help you for various competition exams, interviews and entrance exams.
1. MS OFFICE Is Application Software
[A] True
[B] False

Answer: A. True

2. Thesaurus tool in MS Word is used for...
[A] Spelling suggestions
[B] Synonyms and Antonyms words

Answer: B. Synonyms and Antonyms words

3. The minimum number of rows and columns in MS Word document is
[A] 1 and 1
[B] 2 and 1
[C] 1 and 2
[D] 2 and 2

Answer: A. 1 and 1

4. How many columns can you insert in a word document in maximum?
[A] 40
[B] 45
[C] 50
[D] 55
[E] As you wish

Answer: B. 45

5. What is the smallest and largest font size available in Font Size tool on formatting toolbar?
[A] 8 and 72
[B] 8 and 68
[C] 6 and 72
[D] 6 and 68

Answer: A. 8 and 72

6. A character that is raised and smaller above the baseline is known as
[A] Raised
[B] Outlined
[C] Capscript
[D] Superscript

Answer: D. Superscript

7. Selecting text means, selecting?
[A] a word
[B] an entire sentence
[C] whole document
[D] any of the abov

Answer: D. any of the abov

8. MS-Word automatically moves the text to the next line when it reaches the right edge of the screen and is called?
[A] Carriage Return
[B] Enter
[C] Word Wrap
[D] None of the above

Answer: C. Word Wrap

9. Using Find command in Word, we can search?
[A] characters
[B] formats
[C] symbols
[D] All of the above

Answer: D. All of the above

10. In MS-Word, for what does ruler help?
[A] to set tabs
[B] to set indents
[C] to change page margins
[D] All of the above

Answer: D. All of the above


Comments: (Your feedback is valuable to us)

agnes 2 days ago Reply

i really love this......very helpful


pyarelal 2 days ago Reply

very nice


SHARHEEL AHMED 2 weeks ago Reply

Hi everyone it is very useful and easy way to understandable knowledge of ms office we like it.... great feedback


Waleed 2 weeks ago Reply

Really Awesome. It is my test tomorrow for the post of Database Manager in Punjab Police and I am preparing myself from here. Thanks for such a useful content.


joseph 2 weeks ago Reply

can any body tell me question no. 35 answer is correct or not pls help me or clear me how answer b is


Sarfraz Akram 2 weeks ago Reply

very helpful Thanks sir...


IHSAN ULLAH KHAN 4 weeks ago Reply

The mcqs of office is very helpful for test . I got a lot of knowledge of msword thanks to all


ramadhan 1 month ago Reply

i just wanted to send my thank full for this important question
ramadhan ali


SHERSINGH ATTRI 1 month ago Reply

any body suggest me that how i can prepare for DSSSB TGT COMPUTER SCIENCE
WHAT ARE THE KEY AREAS OF CS
SUGGETS AT 96712417174


SANJAY KUMAR SETHI 1 month ago Reply

Support my exam. Very very thankful


harshita mishra 1 month ago Reply

my success is your success


donny 1 month ago Reply

its great


Yogesh Shama 1 month ago Reply

VeryGood


DangTuan 2 months ago Reply

good and helpful material


hira 2 months ago Reply

very nice


Ehsan 2 months ago Reply

i think it may be goode......


jaswinder 2 months ago Reply

very nice and helpful material


وليد حمزة 2 months ago Reply

good and helpful material


deep 2 months ago Reply

nice


sneha 2 months ago Reply

Super