Microsoft Office - MS Access Multiple Choice Questions and Answers

Related Topics:

Computer Science : MS Access

This is Microsoft Office Questions and Answers Section on MS Access 2003 and 2007 Quiz. These Multiple Choice Questions and answers on MS Access will help you for various competition exams, interviews and entrance exams.
1. In MS-Access press CTRL+O to
[A] Open a new database
[B] Open an existing database
[C] Exit MS-Access
[D] None of these

Answer: B. Open an existing database

2. In MS-Access to Refresh the contents of a Lookup field (Lookup field: A field, used on a form or report in an Access database, that either displays a list of values retrieved from a table or query, or stores a static set of values.) list box or combo box
[A] F4 or ALT+DOWN ARROW
[B] DOWN ARROW
[C] PAGE DOWN
[D] F9

Answer: D. F9

3. In MS-Access to open an existing database press
[A] CTRL+N
[B] CTRL+O
[C] ALT+F4
[D] None of these

Answer: B. CTRL+O

4. In MS-Access to Open a combo box
[A] F4 or ALT+DOWN ARROW
[B] DOWN ARROW
[C] PAGE DOWN
[D] F9

Answer: A. F4 or ALT+DOWN ARROW

5. In MS-Access to open new database press
[A] CTRL+N
[B] CTRL+O
[C] ALT+F4
[D] None of these

Answer: A. CTRL+N

6. Which symbol must all formula begin with:
[A] @
[B] =
[C] +
[D] %

Answer: B. =

7. In an excel sheet the active cell is indicated by:
[A] A blinking border
[B] A dotted border
[C] A dark wide boarder
[D] None of These

Answer: C. A dark wide boarder

8. To add two cells (A1 and A2) together you use the following formula:
[A] A1 plus A2
[B] =A1 + A2
[C] =Add(A1+A2)
[D] =together(A1:A2)

Answer: B. =A1 + A2

9. You can create hyperlinks from the Excel workbook to
[A] A webpage on company internet
[B] A web page on the internet
[C] Other office 97 application documents
[D] All of the above

Answer: D. All of the above

10. The advantage of using a spreadsheet is
[A] Calculations can be done automatically
[B] Changing data automatically updates calculations
[C] More flexibility
[D] All of the above

Answer: D. All of the above


Comments: (Your feedback is valuable to us)

Ankit Virat Patel 1 day ago Reply

Ye question hindi me mil sakte he kya agar mile to plz jaldi dalo sir


bubbly 4 months ago Reply

good for exam


monika mazumdar 4 months ago Reply

nice


zahid wazir 9 months ago Reply

best for exam


Geetha 9 months ago Reply

I have learn a lot these type of questions and answers useful in examination


jeedah Abdulfatah 1 year ago Reply

Nice,because I have learn a lot


RATAN BABU 1 year ago Reply

nice

chunni 1 year ago

fmbjdfhgjklmkBg


Dilip Kumar Ranjan 1 year ago Reply

very nice


imtiazmalik 1 year ago Reply

that's a great objective i learn a lot........


prudence 1 year ago Reply

this was great,i have learnt alot

jeedah abdulfatah 1 year ago

Seriously

jeedah Abdulfatah 1 year ago

Seriously, you are not the only one


neranja abewardana 1 year ago Reply

Good


Fakhry Hejazy 1 year ago Reply

goood pdf


Abdul Khan 1 year ago Reply

good objective


Manish 1 year ago Reply

thank you


ABU TAHIR 1 year ago Reply

Nice


;