Computer Networks MCQ with Answers and PDF Download - Page 2

Related Topics:

Computer Science : Computer Networks (Page 2)

(Showing: 11 - 20 out of 37 MCQs) Collection of Multiple Choice Questions (MCQ) of Computer Networking is given below
11. How long is an IPv6 address?
[A] 32 bits
[B] 128 bits
[C] 128 bytes
[D] 64 bits

Answer: B. 128 bits

Explanation:

An IPv6 address is 128 bits long.
12. You have 10 users plugged into a hub running 10Mbps half-duplex. There is a server connected to the switch running 10Mbps half-duplex as well. How much bandwidth does each host have to the server?
[A] 100 kbps
[B] 10 Mbps
[C] 1 Mbps
[D] 2 Mbps

Answer: B. 10 Mbps

Explanation:

Each device has 10 Mbps to the server.
13. How often are BPDUs sent from a layer 2 device?
[A] Every 2 seconds
[B] Never
[C] Every 10 minutes
[D] Every 30 seconds

Answer: A. Every 2 seconds

Explanation:

Every 2 seconds, BPDUs are sent out from all active bridge ports by default.
14. Which router command allows you to view the entire contents of all access lists?
[A] show all access-lists
[B] show access-lists
[C] show ip interface
[D] show interface

Answer: B. show access-lists

Explanation:

To see the contents of all access lists, use the show access-lists command.
15. What protocols are used to configure trunking on a switch?
[A] VLAN Trunking Protocol
[B] VLAN
[C] 802.1Q
[D] ISL

Answer: B. VLAN

Explanation:

VTP is not right because it has nothing to do with trunking except that it sends VLAN information across a trunk link. 802.1Q and ISL are used to configure trunking on a port.
16. How many collision domains are created when you segment a network with a 12-port switch?
[A] 1
[B] 12
[C] 5
[D] 2

Answer: B. 12

Explanation:

Layer 2 switching creates individual collision domains.
17. Which protocol does Ping use?
[A] TCP
[B] ARP
[C] ICMP
[D] BootP

Answer: C. ICMP

Explanation:

ICMP is the protocol at the Network layer that is used to send echo requests and replies.
18. What PPP protocol provides dynamic addressing, authentication, and multilink?
[A] NCP
[B] HDLC
[C] X.25
[D] LCP

Answer: D. LCP

Explanation:

Link Control Protocol in the PPP stack provides dynamic addressing, authentication, and multilink.
19. What is a stub network?
[A] A network that has only one entry and exit point.
[B] A network with only one entry and no exit point.
[C] A network with more than one exit point.
[D] A network with more than one exit and entry point.

Answer: A. A network that has only one entry and exit point.

Explanation:

Stub networks have only one connection to an internetwork. Only default routes can be set on a stub network or network loops may occur.
20. Which of the following services use TCP?
[A] DHCP
[B] SMTP
[C] FTP
[D] TFTP
[E] HTTP

Answer: B. SMTP

Explanation:

SMTP, HTTP and FTP use TCP.

Comments: (Your feedback is valuable to us)

patelpremal 1 day ago Reply

Good


MOUMITA BHATTACHARJEE 1 week ago Reply

VERY GOOD


Dharmendra Rawat 1 week ago Reply

Very Nice


neeraja 1 month ago Reply

good


mohit 1 month ago Reply

Nice


Guye Wako 1 month ago Reply

nice exam


pugggt 1 month ago Reply

Ihh


manikanta 1 month ago Reply

excellent


molsy 1 month ago Reply

Its good


Sham 2 months ago Reply

Very useful


sanjay pandey 2 months ago Reply

excellent.........


mowry 3 months ago Reply

its helpfull


dhanapal 3 months ago Reply

useful


Samuel Opoku 3 months ago Reply

I love it


amit upadhyay 3 months ago Reply

great


Rishi Raghuvanshi 4 months ago Reply

Great...


SADIQ 4 months ago Reply

Great Job....Thanks to the team.


Hafiz Ehsan Sami 4 months ago Reply

Good where is page 5th


aksahy 4 months ago Reply

good


Shivam 4 months ago Reply

good


;