Artificial Intelligence(AI) Questions and Answers

Related Topics:

Computer Science : Artificial Intelligence

Artificial Intelligence multiple choice questions and answers are given below.
1. Artificial intelligence is ?
[A] The embodiment of human intellectual capabilities within a computer
[B] A set of computer programs that produce output that would be consider to reflect intelligence if it
[C] The study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.
[D] All of above

Answer: D. All of above

2. Strong AI is ?
[A] The embodiment of human intellectual capabilities within a computer
[B] A set of computer programs that produce output that would be consider to reflect intelligence if it
[C] The study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.
[D] All of above

Answer: A. The embodiment of human intellectual capabilities within a computer

3. weak AI is ?
[A] The embodiment of human intellectual capabilities within a computer
[B] A set of computer programs that produce output that would be consider to reflect intelligence if it
[C] The study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.
[D] All of above

Answer: C. The study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.

4. Input segments of AI programming contains ?
[A] Sound and smell
[B] Touch
[C] Sight and taste
[D] All of the above

Answer: D. All of the above

5. Output segments of AI programming contains ?
[A] Printed language and synthesized
[B] Manipulation of physical object
[C] Locomotion
[D] All of above

Answer: D. All of above

6. What of the following is considered to be a pivotal event in the history of AI ?
[A] 1949, Donald O, The organization of Behavior
[B] 1950,Computing Machinery and intelligence
[C] 1956, Dartmouth University Conference Organized by John McCarthy
[D] 1961,Computer and computer sense

Answer: C. 1956, Dartmouth University Conference Organized by John McCarthy

7. In LISP, the square root of X is referenced as ?
[A] sqrt(x)
[B] (sqrt x)
[C] x/2
[D] x/3

Answer: B. (sqrt x)

8. In LISP, the addition 3+2 is entered as ?
[A] 3+2
[B] 3 add 2
[C] (+ 3 2)

Answer: C. (+ 3 2)

9. How can you evaluate 1.25 + sqrt(144) in LISP
[A] 1.25+sqrt(1.44)
[B] (1.25+sqrt(1.44))
[C] (+1.25 sqrt(1.44)
[D] All of above

Answer: C. (+1.25 sqrt(1.44)

10. When a top level function is entered, the LISP processor do ?
[A] It reads the function entered
[B] It prints the result returned by the function
[C] All of the above

Answer: C. All of the above


Comments: (Your feedback is valuable to us)

reham 9 months ago Reply


thanks ,god job


Shafqat Bhangoo 1 year ago Reply

good work


Twinkel Starz 2 years ago Reply

nice


bireshwar mazumdar 2 years ago Reply

Very Good


;